Här är Malmö FF:s grupp i Champions League

Pontus Jansson bjuder på lunch i London

MFF möter Juventus, Chelsea och Zenit St Petersburg – här är alla grupper

Malmö FF ställs mot tuffast tänkbara motstånd i Champions League.

Dejan Kulusevskis Juventus, de regerande mästarna Chelsea och Zenit Sankt Petersburg väntar i gruppspelet i höst.

– Det är här med de stora pojkarna som klubben vill vara, säger tränare Jon Dahl Tomasson.

Fyra kvalrundor och flertalet stora prestationer av Malmö FF tog skåningarna hela vägen in i Champions Leagues gruppspel, efter sex års väntan, efter att avslutningsvis besegrat bulgariska Ludogorets i tisdags.

I dag lottades grupperna till världens bästa klubblagsturnering, på plats i Istanbul. På grund av dubbel avrådan från UD valde Malmö att inte skicka några representanter.

När röken lagt sig och Giorgio Marchetti dragit bollarna tillsammans med tidigare Chelseaspelarna Branislav Ivanović och Michael Essien stod det klart att MFF ställs mot Juventus, Chelsea och Zenit Sankt Petersburg.

– Det är fint att vi har tagit oss till gruppspelet och det var flott att se Malmö FF på dagens lottning, det är här med de stora pojkarna som klubben vill vara, säger tränare Jon Dahl Tomasson.

Jansson bjuder på lunch

Daniel Andersson tycker att det blir en härlig utmaning, samtidigt som sportchefen medger att han helst av allt önskat sig gruppen med Lille, Sevilla, Salzburg.

– Det såg väl alla att grupp G på pappret i alla fall var lite mer överkomligt. Nu fick vi detta. Det är svårt att hitta tuffare motstånd. Det kan man inte göra så mycket åt. Vi ser fram emot det mycket och ska göra sex bra matcher, säger han.

I bortamatchen mot Chelsea, oavsett om det råder inreseförbud eller inte i Storbritannien, kommer MFF ha minst en supporter på plats. Brentfordspelaren Pontus Jansson lär säkerligen ha knutit en liten näve när han insåg det.

– Haha! Han sa att han bjuder på lunch på matchdagen. Det är väl kul, skrockar Andersson.

Zlatan Ibrahimovics Milan får en stentuff grupp mot Atletico Madrid, Liverpool och Porto. Men det är ingenting jämfört med Emil Forsberg som ställs mot Manchester City och PSG.

För Victor Lindelöf väntar en Europa League-repris mot Villareal i gruppspelet. De ställs dessutom även mot Atalanta och Young Boys.

Turneringen inleds den 14 september och avslutas 28 maj 2022 med final i Istanbul.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.