Sarah Sjöström tar en paus: ”Vill inte riskera överansträngning”

Sarah Sjöström, 28, har radat upp fina resultat efter OS.

Men nu tar hon en paus från tävlandet.

”Jag och mitt team har sedan tidigare tagit beslutet att det här är bättre för mig”, skriver hon på Instagram.

Den svenska simstjärnan, som tog en sensationell medalj i OS efter den allvarliga armbågsskadan, skriver om beslutet på Instagram.

Hon har visat fin form på International Swimming League (ISL) i Neapel, men pausar tävlandet under hösten.

”Det är bättre för mig att återgå till träning och rehab för att vara säker på att jag inte överanstränger min armbåge i början av säsongen. Men jag kommer återgå till ett väldigt intensivt tävlande i november/december” skriver hon.

”Har varit hård påfrestning”

Sjöströms agent Daniel Wessfeldt poängterar att det inte är något märkvärdigt beslut.

– Det är ett beslut som hon tog redan för 14 dagar sedan när proffsligan ISL startade igen. Den kom ganska tätt på efter att OS var klart. Hon valde att göra de första tävlingarna, sedan var det lämpligt att ta en liten paus för att inte riskera att överanstränga sig, säger han.

– Det har varit en hård påfrestning fram till OS och under själva mästerskapet. Hon är helt frisk och i en jävla form dessutom, men är så pass intelligent så att hon har tagit det här beslutet tillsammans med sina tränare.

Slog nyligen rekord

Så sent som i torsdags slog Sjöström till med en kanontid på 50 meter fritt. 23,17 är nytt ISL-rekord och bara 24 hundradelar från världsrekordet.

– Om olyckan hade hänt tre-fyra veckor tidigare hade hon säkert tagit flera medaljer på OS, det ser man ju nu, säger Daniel Wessfeldt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln