Nadal till semi – slog ut Djokovic

Kungen av Roland-Garros tänker inte abdikera riktigt än.

Rafa Nadal vann gigantmötet med Novak Djokovic – efter en sanslös nattmangling som pågick i över fyra timmar.

– Det känns fantastiskt, säger han efter maktdemonstrationen.

Det var ”bara” en kvartsfinal den här gången, men det kändes onekligen som en final när två av tennisens verkliga giganter återigen ställdes mot varandra långt in i en grand slam.

Inför årets upplaga av Franska Öppna hade det pratats om att den trettonfaldige mästaren Rafael Nadals storhetstid kan vara över. Novak Djokovic pekades ut som favorit och 19-årige sensationen Carlos Alcaraz – också från Spanien – som den andra stora utmanaren.

Vad som hände?

Nadal gick ut och visade var skåpet ska stå.

Rivstartade

”Tjuren från Mallorca” inledde i ett ursinnigt tempo och formligen mosade Djokovic som var totalt chanslöst i första set, som Nadal vann med 6–2.

Trenden fortsatte också i början av andra set där Nadal gick ifrån till en tidning 3–0-ledning till publikens stora jubel.

Men då, plötsligt, vaknade Djokovic.

Den serbiske världsettan svarade med att vinna fyra raka game, och någonstans där stod det klart att publiken och tv-tittarna återigen skulle bjudas på något utöver det vanliga.

Och precis så blev det.

”Magiskt”

Världsstjärnorna pressade varandra till det yttersta, vissa servegame pågick i upp emot 20 minuter och klockan hann bli 01.16 innan Rafael Nadal till slut kunde slå in matchbollen efter segersiffrorna 6–2, 4–6, 6–2, 7–6 (4).

– Det var en väldigt tuff match, som alltid mot Novak. Han är en av tidernas bäste, tveklöst, och sett till historien vi har mot varandra så vet jag att det bara finns ett sätt att slå honom på – att spela på topp från första till sista poäng. I kväll hade jag en sådan magisk kväll, säger Nadal efteråt.

– Rafa lyckades ta sin tennis till en ny nivå i de kritiska lägena. Han visade att han är en fantastisk mästare och var mentalt tuff. Han förtjänade att vinna, säger Djokovic.

Detta var det 59:e mötet mellan Nadal och Djokovic.

Nadal har nu vunnit 29 av dem.

I semifinalen ställs han mot världstrean Alexander Zverev, 25, som slog ut tidigare nämnde Carlos Alcaraz med 3–1 i set.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.