Andreas Kramer nära sitt svenska rekord

Andreas Kramer förde loppet i polska Bydgoszcz från start.

Han stumnade sista 40 meterna men var ändå bara tolv hundradelar från sitt svenska rekord på 800 meter.

– Väldigt skönt, säger Kramer efter 1.44,59.

Andreas Kramer fick en tuff öppning på utomhussäsongen när han i tisdags blev tia i ett stökigt men snabbt lopp i Ostrava, Slovakien.

Men när han fick en ny chans i dag i polska Bydgoszcz var taktiken en helt annan. Göteborgaren tog plats närmast bakom – men ändå ett par meter efter – farthållaren direkt och drog loppet därifrån. 400 meter passerades på 50,8 sekunder och in på upploppet styrde svensken fortfarande fältet.

Under VM-kvalet

Sista 40 meterna slog dock mjölksyran till och han passerades av nederländaren Tony van Diepen och sydafrikanen Tshepo Tshite. Men tiden i mål var ändå Kramers näst bästa någonsin. 1.44,59 är bara tolv hundradelar från hans svenska rekord från hösten 2020.

– Jag hade inte bestämt mig på förhand för att gå längst fram men jag ville ha en bättre resa än i Ostrava. Nu blev det som att jag fick göra allt jobb för alla andra, de var väldigt glada där bakom. Hade jag fått lite draghjälp hade det nog kunnat gå ännu fortare, säger Andreas Kramer och fortsätter:

– Men jag är nöjd att jag håller så pass bra trots att jag gjorde loppet själv.

Hur mycket fortare kan det gå med rätt rygg?

– Svårt att säga men jag har absolut mitt svenska rekord inom räckhåll. Nu har jag något kvar att jaga under säsongen. Jag sparar det lite. Jag vill inte bara putsa det, jag vill slå det med en hel del.

Tiden är under direktkvalet till VM i Eugene senare i sommar dit Kramer redan är förhandsnominerad.

Andreas Kramer, till höger.
Andreas Kramer, till höger.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln