Magdalena Eriksson: ”Vi var inte nöjda”

SENEC/STOCKHOLM. Magdalena Eriksson är kritisk till Sveriges spel mot Lettland i förra kvalet.

Nu menar hon att de måste se upp med att inte samma sak händer mot Slovakien på fredag.

– Det är liksom inte acceptabelt, säger Magdalena Eriksson.

Sverige kliver in i VM-kvalet som favoriter att vinna gruppen. Den första uppgiften blir Slovakien på bortaplan. Då måste Sverige se upp, menar Magdalena Eriksson. Vis av erfarenhet från premiären i EM-kvalet borta mot Lettland.

– Det var perioder i de matcherna som vi inte var nöjda med. Första 20 mot dem i första matchen. Man känner att de har kvalitéer, det är inte bara ett lag man kan ställa ut skorna och vinna över. De har utvecklats, de blir bättre, säger Eriksson.

Den matchen vann Sverige till slut med 4–1, men efter ett misstag på en hörna var de illa ute när Lettland gjorde första målet i 14 minuten.

Måste ha respekt

Även Peter Gerhardsson minns den där premiären och har tagit med sig lärdomar från den.

– Fotboll är ju väldigt konstigt, de kom knappt över halva plan. Jag har aldrig varit med om att ett lag försvarat så lågt. Jag tror att både den matchen och Ukraina-matchen är något som gör att vi har respekt för våra motståndare. Det är fotboll. Det gör att du aldrig kan tro att du har vunnit matchen på förhand, säger Peter Gerhardsson.

Magdalena Eriksson var inne på samma spår och menar att de måste vara på tårna så att inte samma sak händer mot Slovakien på fredag.

– Det är ett lag som vi får se upp för, samtidigt vet vi att om vi gör vårt jobb då kommer vi vinna, men det kommer inte komma av sig självt, säger Eriksson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.