Mäktig vändning på Hovet

Marcus Sörensen bakom Djurgårdens vändning mot Brynäs

Djurgården låg under med 0–2 när 4,31 återstod av matchen.

Men via tre mål av hemmalaget vände man matchen.

Marcus Sörensen låg bakom vändningen med ett mål och en assist.

– Vi måste hitta vilka spelare som passar med honom så han kan visa sitt bästa spel, säger Djurgårdens tränare Barry Smith på presskonferensen.

Brynäs inledde matchen bäst på Hovet, en arena där man inte vunnit på senaste tre åren.

Man fick ett tidigt powerplay och satte tryck mot Djurgårdens mål.
Efter halva första perioden gjorde man även 0–1. Efter en offensiv tackling av Greg Scott så behöll Brynäs pucken djupt ned i Djurgårdens zon och amerikanen skickade därefter en perfekt passning till Anton Rödin som satte pucken högt bakom Mantas Armalis.

Och det kom mer för Brynäs.

Efter ett bastant tryck av Brynäs så fick backen Tom Hedberg två bra chanser på Mantas Armalis. På den första chansen gjorde Armalis en lysande räddning, men på det efterföljande skottet så kunde inte Djurgården stå emot.

Linus VIdell.
Linus VIdell.

”Jag skämdes”

Noterbart är att det var Hedbergs första SHL-mål någonsin, 77 matcher.

Avslutningen blev spännande när Djurgården kvitterade till 2–2 i slutet av tredje perioden när Marcus Sörensen gjorde sitt första mål för Djurgården efter återkomsten från NHL och San José Sharks.

Sörensen var inte nöjd eller klar för eftermiddagen.

Han svarade för en fin passning, i förlängningen, till Tom Nilsson som avgjorde matchen.

– Dåligt resultat av oss. Vi borde vunnit matchen. Du kan inte vinna matchen om du ger lilla fingret till motståndarna så tar de hela handen. Vi hade inte det mentala att vinna, säger Brynäs tränare Mikko Manner till CMore.

– Vi var så jäkla dåliga i dag och jag skämdes och var sämst på isen i de två första perioderna, men vi hittade ett sätt att vinna. Mantas gjorde några bra räddningar. Jag hade inte benen där idag, men hittade dem på slutet, sa Linus Videll till CMore.

Armand Duplantis och flickvännen Desiré Inglander var på plats på matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.