Åberg ställd av frågan om Abba

Uppdaterad 2023-09-28 | Publicerad 2023-09-26

Ludvig Åberg-hajpen är enorm, inte bara i Sverige.

Det märktes på dagens presskonferens då stjärnskottet fick frågan om han kan bli större än Abba, Henrik Stenson, Zlatan Ibrahimovic och Björn Borg.

– Jag hade inte nämnt mig själv i samma mening som Abba, svarade Åberg.

Följ ämnen
Golf

Frågan ställdes av en engelsk reporter från tidningen Daily Mail och formulerades så här:

”Vi alla älskar ditt hemland Sverige, men det finns inte så många kända svenskar … Abba, Henrik Stenson, Ibrahimovic, Björn Borg … hur känns det för dig att ha blivit lika känd som dem på så kort tid och tror du att du kan gå om dem och bli Sveriges mest kända person?”.


Läs också: Ludvig Åberg får chansen direkt i Ryder Cup

Ludvig Åberg på tisdagens presskonferens.

Den lär ha varit ställd halvt på skämt och halvt på allvar, och den 23-årige golfsensationen från Eslöv skrattade gott när den ställdes.

Sedan svarade han att han inte tänker placera sig själv i samma fack ... som Abba.

Stenson, Zlatan och Borg nämnde han inte.

”Smickrande”

Klart är emellertid att Ludvig Åberg är omåttligt populär både i Sverige och internationellt. Hans otroliga resa från college till Ryder Cup efter bara ett par månader som proffs är den stora snackisen på Marco Simone Golf & Country Club utanför Rom, Italien, där den anrika tävlingen spelas.

På fredag drar Ryder Cup i gång.

Och Åberg märker av hajpen.

– Klart att det är smickrande att höra allt beröm, samtidigt är jag en sådan som försöker fokusera på det jag själv kan påverka och det är att spela golf och på så vis är den här veckan likadan som andra, bara att inramningen är annorlunda, säger han.

”Riktigt coolt”

Ryder Cup drar i gång på fredag och Åberg är taggad inför helgen.

– Om någon hade sagt till mig för några månader sedan att jag skulle vara en del av Europas Ryder Cup-lag så hade jag förmodligen inte trott på det. Det som har hänt den senaste tiden är riktigt coolt. Intensivt också, men jag försöker bara njuta av det. Jag kommer så klart vara nervös på första tee men jag får försöka omvandla den nervositeten till något positivt. Man kan säga att jag är spänd av förväntan.

Följ ämnen i artikeln