Maverick Vinales tog första segern

Foto: KARIM JAAFAR / AFP
Maverick Vinales tog första segern

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Han dominerade testerna.
Och höll även i racet.
Maverick Vinales vann VM-premiären.

Roadracingförarna har haft en tung helg i Qatar, ett ösregn stoppade kvalet under lördagen och VM-premiären i motoGP sköts upp och kortades även ner till 20 varv. Men när det väl var igång fick blev det en galen kamp mellan Yamahas nykomling Maverick Vinales och Ducatis Andrea Dovisioso.

Vinales avgjorde loppet först på det näst sista varvet.

– Det är en fantastisk känsla, det var väldigt svårt att köra, säger segraren på presskonferensen efter loppet.

– Först var jag väldigt försiktig, sedan kunde jag trycka på mer Jag ville inte förstöra däcken. Det var väldigt svåra förhållanden.

Viniales tog första segern

Publikfavoriten Valentino Rossi hade en ganska tuff lördag och startade loppet från position tio, men det går inte att räkna bort den snart 40-årige italienaren som jagar sin tionde VM-titel. Han körde in som treai mål.

– Om någon hade bett mig tippa vilka tre som skulle stå på pallen när jag gick upp i morse så hade jag inte satsat på mig i alla fall, säger han.

– VI testade tre eller fyra olika inställningar i morse och ingenting fungerade, men under loppet så bromsade jag framförallt väldigt bra.
Fjolårets mästare Marc Marquez slutade fyra medan den tidigare mästaren Jorge Lorenzo hade en tuff premiär för Ducati och slutade elva.

ARTIKELN HANDLAR OM