Charlotte Kallas stöd till Stina Nilsson

"Lossnar fortare än hon kan ana”

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

LAHTIS. Nytt VM-lopp och ett nytt misslyckande för Stina Nilsson.

Men Charlotte Kalla tror på sin lagkamrat.

– När det väl stämmer kommer det att lossna snabbare än hon själv kan ana, säger bronsmedaljören.

Stina Nilsson har fått en mardrömsstart på VM i Lahtis. Först ett fall i sprinten där hon var storfavorit och i dag var Stina Nilsson helt chanslös på skiathlon där hon var 26:a i mål, tre minuter efter segrande Marit Björgen.

– Kroppen svarade inte idag, den gör inte det ibland. Redan efter någon kilometer kände jag att det inte var min dag, säger hon.

När Charlotte Kalla mötte den svenska pressen efter tävlingarna hade hon inte pratat med Stina. Men hon tror att både Stina och övriga lagkamrater kan vända längre fram i mästerskapet.

Vill inte åka teamsprint

– Vi vet alla att alla tre besitter en otrolig kapacitet, det kan vara tillfälligheter och jag vet av egen erfarenhet att det kan vända snabbt också, säger hon.

Kan du bidra med något till Stina i form av tips med din rutin?

– Oj... alltså jag vet att hon är en grym skidåkare och det vet hon själv också. När det väl stämmer kommer det lossna fortare än hon själv kan ana.

Stina Nilsson tvekade direkt efter målgång på att köra teamsprinten. Att Charlotte Kalla, i fin klassisk form, skulle ersätta var dock aldrig något alternativ.

– Nu vill jag ladda för 10 klassiskt och jag tror stenhårt på Stina. Hon fick inte till det i dag, men hon är en åkare av hög kapacitet, det vet jag, säger Charlotte Kalla.

Under lördag kväll kunde landslagsledningen utesluta att Stina Nilsson drabbats av en analkande sjukdom och det finns inga hinder för att köra teamsprinten.

– Hon var lite rädd för att det kunde vara en sjukdom, men det är inget sådant. Det var bara en dålig dag. Hon var besviken i kväll, men kommer att vara taggad i morgon, säger tränaren Ole Morten Iversen.

ARTIKELN HANDLAR OM