”Får prata med mig om hon har synpunkter”

avErik Karlsson

Foto: TT / Lasse Allard

LAHTIS. Inför skiathlonloppet gjorde Krista Pärmäkoski ett utspel mot Charlotte Kallas vana att trampa på hennes skidor.

Nu svarar Kalla sin finska rival.

– Hon får gärna komma till mig om hon har synpunkter, säger hon.

Charlotte Kalla är den enda svenska åkaren som står med en medalj på kontot när VM går in på andra veckan efter att hon blivit trea bakom Marit Björgen och Krista Pärmäkoski i skiathlonloppet.

Just finskan skickade en passning till Kalla inför det loppet där hon menade att svenskan allt för ofta trampade på hennes skidor.

–  Jag kommer att åka i samma takt som Charlotte Kalla, så hon inte trampar på hälarna. Jag har tänkt säga till Kalla att det inte lönar sig att åka på mina skidor. Jag har klister ovanpå skidorna också, då blir glidet sämre, sa hon till Iltalehti.

”Krista har aldrig sagt det till mig”

På morgondagens tio kilometer klassiskt möts de igen. Här finns inte samma risk att åka på varandras skidor som i loppen som återstår, men Kalla svarade ändå på kritiken och uppmanade Krista att tala direkt till henne.

– Krista har aldrig sagt det till mig så jag hade lite svårt att förstå vad hon menade, men hon får gärna komma och prata med mig om hon har synpunkter.

Kalla har samtidigt stor respekt för Krista Pärmäkoski inför loppet i morgon. Särskilt med stöd av hemmapubliken.

– Det är en energi som inte går att underskatta, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM