Klart: Då startar IndyCar 2020

Publicerad 2020-05-07

Marcus Ericsson debuterar för Chip Ganassi Racing i år

Äntligen är det dags för alla racingfans att ta fram almanackan.

Natten till den 7 juni startar IndyCar.

– Det är jättekul att det drar igång igen, säger Marcus Ericsson.

Det är inte ens en månad till dess att Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist sätter sig i sina racerbilar igen. IndyCar meddelar nu att premiären av årets mästerskap sker på ovalbanan Texas Motor Speedway den 6 juni. Det bekräftar IndyCar.

Loppet Genesys 300 körs i strålkastarnas sken med start klockan 19.45 lokal tid, klockan 02.45 natten till den 7 juni svensk tid.

– Det är Sveriges nationaldag så det är ett bra datum för mig och Felix, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

IndyCar startar i Texas – utan publik

Samtliga tävlingsmoment, träning, kval och race, kommer att genomföras under en dag och loppet på den 1,5 km långa banan har kortats ner från 248 till 200 varv. Dessutom tillåts ingen publik att närvara under evenemanget.

IndyCar skulle ha startat sin säsong i St Petersburg, Florida, den 15 mars, men den världsomspännande pandemin sköt upp premiären. Sedan dess har förarna ägnat sig åt E-sport samtidigt som de har väntat på premiären.

– Texas är ett av de roligaste och mest spektakulära racen på kalendern så det kommer att bli ett perfekt sätt att dra igång säsongen, säger Ericsson.

– Jag har bara bra minnen från racet ifjol, det var ett av mina bästa race för säsongen.

Planen för resten av säsongen klar

Det är tänkt att resterande tävlingar ska genomföras enligt den plan som presenterades i april.

Därmed blir IndyCar den andra stora racingserien som startar, NASCAR drar igång sin säsong den 17 maj. Formel 1 planerar att starta sin säsong den 5 juli i Österrike, därefter hoppas mästerskapet på mellan 15 och 18 lopp. Inga fler tävlingar är dock bekräftade.

F1-bloggen med det senaste snacket från racingvärlden.