Svahn om tuffa utmaningen: Är härdad för det

Tre sprintlopp på fyra dagar.

En monsteravslutning avgör den totala sprintcupen.

– Det där är jag härdad för, det kommer jag att klara, säger Linn Svahn som leder cupen inför resan till Kanada.

Skidsäsongen närmar sig sitt slut och för sprintspecialisterna väntar en lite annorlunda avslutning.

De ska på fyra dagar köra tre sprintlopp. Två lopp helgen den 14 och 15 mars i Québec och ett lopp den 17 mars i amerikanska Minneapolis.

Prövningen med långa, intensiva dagar blir en utmaning.

– Det blir spännande att se, jag har inte så mycket att jämföra med eftersom jag inte har kört världscupen tidigare. Allt är nytt för mig... Det blir tufft med tre sprintar på fyra dagar, men det blir absolut spännande, säger Linn Svahn som påpekar att hon är rustad för att hantera utmaningen.

– Det där är jag härdad för, det kommer jag att klara. Jag är oerhört laddad för att knyta ihop säcken bra den här säsongen, säger hon.

Leder cupen

Hon leder den totala sprintcupen inför resan till Kanada. Det 20-åriga stjärnskottet, som slagit alla med häpnad i vinter, kan alltså sin allra första säsong ta hem den prestigefyllda segern som Stina Nilsson vann förra året.

Men mycket återstår. Det går som max att åka hem 350 poäng på sprinttouren. En enskild seger ger visserligen bara 50 poäng, jämfört med 100 som Jonna Sundling fick för vinsten i Konnerud, men de bäst placerade i den totala sprinttouren får också poäng. Vinnaren hela 200.

– Det är mycket poäng som delas ut där också, påpekar Linn Svahn.

”Kan bli kul och tufft”

Hon toppar sprintcupen före just Jonna Sundling, med 509 poäng före lagkamratens 486. Trean Anamarija Lampic föll på upploppet i Konnerud under onsdagen och har nu 472 poäng.

– Jag har inte tänkt på cupen utan tankarna kommer vara på varje enskild sprint. Det kan bli kul och tufft, säger Jonna Sundling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.