Längdskidor

Enda kvinnliga tränaren i skidlandslaget slutar – efter bara ett år

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Damlandslaget krävde en kvinnlig tränare, men efter ett år på jobbet lämnar hon.

Trots höga förhoppningar väljer nu Annika Zell att sluta.

– Det är inte med glädje jag tagit det här beslutet, säger hon till SVT.

För drygt ett år sedan presenterades hon som ny tränare i skidlandslaget som enda kvinna i ledarstaben. Då tog Annika Zell sig an uppdraget med höga förväntningar.

– Det kittlar i magen, det är en otrolig spänning, ödmjukhet, nervositet och glädje. Det bollar över med olika känslor, sa hon till Sportbladet då.

Efter att ha pratat med flera åkare så anställdes hon efter att många uttryckt en önskan att få in en kvinna i ledarstaben. Då fick Annika Zell en tjänst på 50 procent och kombinerade det med sitt jobb på Dala Sports Academy.

”Tuffare än jag väntat mig”

Men knappt ett år efter att hon presenterades väljer hon nu att lämna posten.

– Jag hoppades att det skulle funka men jag har under året upplevt att det inte fungerar. Det blir inte de rätta förutsättningarna för att göra ett bra jobb. Och då är det inte roligt, säger hon till SVT.

Det är just att hon inte har varit med lika mycket som har varit ett av de största problemen som lett till att det i längden inte fungerat. Jobbet har tagit med sig utmaningar som till slut blivit för stora.

– Exakt vad de utmaningarna har varit håller vi internt. Men orsaken är de förutsättningarna som jag jobbat under. Jag visste ju att jag gick in detta på 50 procent men det har varit tuffare än jag hade väntat mig, säger hon till SVT.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 6 miljoner – tippa söndagens hetaste matcher här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hyllade svensken hoppar av landslaget efter VM – stoppas av Norge

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor