Charlotte Kalla

Oron kring Kalla: ”Varit lite av en berg- och dalbana”

avAnna Rydén

VAL SENALES. Charlotte Kalla har länge varit en av våra stora stjärnor men efter en bra start på förra säsongen så hade hon stora problem att hitta formen. Något som har hängt i och oroat även under sommaren. 

– Det har varit lite av en berg- och dalbana, säger Kalla. 

Solen skiner över alptopparna i italienska Val Senales när Charlotte Kalla slår sig ner i skuggan utanför landslagshotellet. Förra säsongen inleddes med pallplatser i Ruka, Lillehammer och Beitostölen men sen tog det stopp. En förkylning ställde till det och Kalla fick stora problem med återhämtningen.

– Det blev ett sökande efter formen in mot mästerskapet. Det var en annan situation än vad jag varit van vid så det var lite frustrerande. 

Har du fått den träningen du har velat i sommar? 

– Det har gått upp och ner. Det kändes som att jag slet lite grann med den dåliga formen fram mot sommaren. Det har varit lite berg- och dalbanan hela tiden. Samtidigt har jag aldrig varit så frisk och skadefri. Så det är positivt.

”Det har varit svårt”

Landslagstränaren Magnus Ingesson har tränat Kalla i flera år och även han medger att det har varit en annorlunda försäsong.

– Det har varit svårt. Den har varit lite svår för oss också. Hon har alltid varit som en klocka så det har blivit som ett nytt läge att hantera. Både för henne och för oss.

Charlotte Kalla har försökt att inte stressa upp sig trots problemen.

– Jag har försökt att inte blicka för långt fram utan acceptera att nu är det så här och det kan vända snabbt. Jag har bara försökt ha tålamod.

”Positiv trend”

Tror du att det blir några pallplatser för din del i vinter? 

– Jag ska förbereda mig på bästa sätt för att vara så redo som möjligt och fajtas högt upp. Men jag är också ödmjuk för att det är många tjejer som har kapaciteten och vill stå högst upp på pallen.

Så hur är läget just nu?

– Just nu känns det som att det är en positivt trend och jag njuter av att vara här i Italien.

ARTIKELN HANDLAR OM