Läkaren: ”Planen är att inte köra en tour”

Av: Anna Rydén, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FALUN. Frida Karlsson stod för en fin comeback efter tävlingsförbudet.

Och trots att hon själv vill ”tävla mycket” ser det ut som att det medicinska teamet stoppar henne från att start i Ski Tour 2020 med start nästa helg.

– Min tro är att vi följer grundplanen att inte köra en tour, säger läkare Magnus Oscarsson.

Frida Karlsson ”njöt” av att vara helt utpumpad i målfållan efter niondeplatsen i comebacken och konkurrenterna hyllad insatsen.

– Det var väldigt imponerande det hon gjorde. Hon kommer säkert bara bli bättre och bättre för varje lopp och kan säkert fajtas om pallplats total i Ski Tour, säger Ingvild Flugstad Östberg.

Men allt pekar på att Frida Karlsson inte kommer att starta touren i Östersund nästa helg trots att det är årets kanske viktigaste tävling för många svenskar.

Damernas landslagsledare Magnus Ingesson säger att beslutet i första hand ligger hos det medicinska teamet med Magnus Oscarsson i spetsen och landslagsläkaren säger att planen är klar.

– Planen har varit att hon inte ska köra en tour i det här läget, men vi måste så klart diskutera det här efter dagens lopp, säger han.

Finns det något som skulle kunna ändra den planen?

– Den röda tråden är att inte stressa och gå för fort fram så vi måste bromsa igen. På rak arm är tron att vi följer grundplanen.

”Vill köra allt”

Frida Karlsson själv säger att hon vill tävla.

– Nu vill jag bara köra allt, jag älskar att tävla så jag får se vad vi kan få ut av den här säsongen Jag hoppas få tävla mycket, det är det man tränar för.

Lösningen kan bli att ställa upp på nästa helgs tävlingar i Volkswagen Cup i Lycksele i stället.

– Det skulle kunna bli Volkswagen Cup eller någon annan variant.

Tror du att det blir svårt att sälja in till Frida?

– Haha, Frida är klok. Hon är helt inne på att vi ska göra det här riktigt nu. Frida har långsiktigare mål men vill så klart tävla allt hon får.

Uttagningen till Ski Tour 2020 offentliggörs i morgon.

Publicerad:

LÄS VIDARE