Lindbäck åtta och bäste svensk i Wroclaw

Publicerad:
Foto: TT
Antonio Lindbäck

När Fredrik Lindgren, sexa i VM-tabellen i speedway, hade en sämre dag klev Antonio Lindbäck fram.
Med två heatsegrar fixade han en semifinalplats och slutade åtta i tävlingen i polska Wroclaw.

VM-deltävlingen i Wroclaw var kanske den bästa för säsongen med många spår att välja på och massor av omkörningar. Roligt för publiken men kanske inte lika roligt för åkarna.
– Det finns många spår att åka på och det gör det svårt, sade Fredrik Lindgren till Viaplay.
Lindgren låg sexa efter fyra deltävlingar med bara fem poäng upp till trion i topp och förhoppningarna var stora på en bra placering. Men det blev en seg start för svensken med placeringarna 3–2–2 i hans tre första heat.
– Ingen heatseger än så jag får jaga den första, sade Lindgren.
Men det blev tvärtom: Två raka fjärdeplatser och missad semifinal. Och de fem poängen totalt gjorde att han tappade mark mot VM-toppen.
Bättre gick det för Antonio Lindbäck som efter en fjärdeplats bytte hoj och sedan tog två raka heatsegrar, trots öm kropp.
– Jag är stel i vänstersidan men det är okej, sade Lindbäck.
Ytterligare en poäng i sista heatet räckte för en åttonde och sista semifinalplats, hans första sedan premiären i Warszawa i maj. Väl i semifinalen blev han dock sist men samlade ändå ihop sju poäng och slutade åtta. I totalen ligger han på 14:e plats.
Tävlingen vanns av Bartosz Zmarzlik, Polen, som också leder VM när halva serien är körd men på samma poäng, 61, som Emil Sajfutdinov, Ryssland och Leon Madsen, Danmark. Lindgren behåller sin sjätte plats men är nu 14 poäng bakom topptrion.
Fem tävlingar återstår och nästa tävling är i Målilla den 17 augusti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM