Svensk succé i Franska öppna

Även Peterson vidare

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild. Peterson firar efter vunnen match i Wimbledon 2018
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Arkivbild. Peterson firar efter vunnen match i Wimbledon 2018

SPORTBLADET

Först tog sig Johanna Larsson vidare.

På måndagen säkrade även Sverigeettan Rebecca Peterson, 23, en plats i Franska öppnas andra omgång.

– Ju fler svenskar vi är desto roligare är det, säger hon till TT.

Peterson gjorde en strålande insats mot 28-rankade Julia Putintseva. Det första setet var troligen hennes bästa på hela säsongen. Hon dominerade från start till mål, hade inte en enda breakboll emot sig – och vann det till slut med 6-2.

Det andra blev desto jämnare, men till slut var det Sverigeettan – rankad 63:a i världen – som bröt sin motståndares serve i kritiskt läge.

Garanterad 930 000

Peterson vann till slut med 6–2, 7–5.

– Jag är definitivt glad över min insats i dag. Jag visste att det skulle bli en tuff match där det var mycket som var upp till mig. Jag servade bra i viktiga lägen och tappade inte serven så många gånger heller. Jag har jobbat mycket på den, så jag är glad att den ger utdelning, säger hon till TT.

Det här är andra gången i karriären Peterson tar sig vidare till andra omgången i Franska öppna. Där ställs hon mot 24-rankade Donna Vekic. Oavsett hur det går där är hon nu garanterad motsvarande 930 000 kronor i prispengar.

– Jag känner mig mer bekväm här nu, och vet att jag hör hemma här. Det är inte lika ”stort” på samma sätt, om man kan säga så. Nu vet man hur allting fungerar, var man har allting. Nu är det lättare att lägga all energi på det viktiga, säger Peterson.

Svensk succé hittills

Hennes seger innebär att båda svenskorna är vidare i Franska öppna, eftersom Johanna Larsson vann sin öppningsmatch mot slovakiskan Magdalena Rybáriková. Larsson möter 19-rankade Gabrine Muguruza i andra omgången.

– Ju fler svenskar vi är desto roligare är det. Vi sporrar verkligen varandra, och det tycker jag är väldigt viktigt, säger Peterson, om relationen med Larsson, till TT.

Den enda svenske herrspelaren, Mikael Ymer, kliver in i turneringen i morgon (tisdag). Han möter en annan kvalspelare: Slovenen Blaz Rola, rankad 188 i världen.

Publicerad:

LÄS VIDARE