Friidrott

Khaddi Sagnia med succécomeback

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Khaddi Sagnia gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

En riktigt fin sådan. Längdstjärnan hoppade 6,67 vid tävlingar i Växjö.

– Fan vad kul!, säger hon om det tidiga världsårsbästat.

Det är nästan ett år sedan Khaddi Sagnia skadade korsbandet vid ett häcklopp.

I dag var hon tillbaka på banan efter rehabilitering och en lång träningsperiod under hösten och vintern. Men någon tävlingsovana märktes inte alls. Efter ett övertramp i första omgången hoppade hon 6,48 i den andra och ökade sedan till 6,59 och 6,67 innan tävlingen var över. Dessutom hade Ullevihopperskan ett riktigt långt övertrampshopp.

– Det kändes så bra. Jävligt kul. Det är så mycket känslor att få hoppa igen. Jag var lite osäker hur det skulle kännas att hoppa på en annan bana, inför publik och så men jag var bekväm i det, säger hon.

Du var nära att göra comeback redan på SM i augusti men avstod i sista sekund, hur mycket uppdämt tävlingssug fanns det?

– Ja, så himla mycket! Där på SM kände jag på morgonen att ”nej, nu tar jag det lugnt”. Sen har jag haft en bra uppbyggnadsperiod och kört på för fullt. Men samtidigt har man bara önskat att dagarna ska gå.

Angelica Bengtsson i ovan gren

6,67 är ett tidigt världsårsbästa för säsongen 2020. Det är bara åtta centimeter från den tuffa kvalgränsen till inomhus-VM senare i vår och ett glädjande besked i jakten på en OS-biljett till Tokyo där kravet är 6,82.

Du är nära IVM-gränsen, finns det i planerna?

– Det beror lite på, men absolut finns den med i tankarna. Vi får se lite på resultaten och känslan här nu, säger Sagnia.

Khaddi Sagnia vann tävlingen i Växjö klart före VM-hopparen Tilde Johansson som fick nöja sig med 6,25 i säsongsdebuten. Bland de andra aktiva märktes också stavhopperskan Angelica Bengtsson som hoppade 5,35 i den ovana grenen.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Tokyo-OS blir det bästa sedan Aten

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Khaddi Sagnia

Tilde Johansson

Angelica Bengtsson