Efter diarrékaoset – Diniz tog revansch

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Yohann Diniz var överlägsen.

LONDON. OS förstördes av diarré.

Men nu har Yohann Diniz, 39, äntligen tagit en global titel.

På 50 kilometer gång var fransmannen totalt överlägsen – trots ett toalettbesök.

Yohann Diniz har vunnit tre Europamästerskap, men aldrig tagit en titel på global nivå. I OS förra året tillhörde han en av de stora favoriterna, men den stora dagen slutade i ett mardrömslopp.

Diarrén förstörde OS

Diniz gick med diarré rinnande nedför benen och kollapsade totalt med 14 kilometer kvar. Ändå samlade han sig och tog sig i mål som sjua i en av OS mer omtalade prestationer.

Slog rekord

I dag fick han revansch. Redan första milen tog den snart 40-åriga fransosen kommandot, trots ett toalettavbrott (!) och vid 10 kilometer var han loss med 40 sekunder.

– Vi blev verkligen förvånade när han behövde gå på toaletten redan efter en kvart, konstaterade experten Birger Fält i TV4.

Avståndet bara växte på den två kilometer långa slingan vid Buckingham Palace. Diniz passerade maraton-sträckan på cirka 3.01 och gick sedan vidare till seger på mästerskapsrekordet 3.33,11.

– Det är helt galet, säger TV4:s expert Birger Fält om avslutningen som höll världsrekordtempo.

– Mycket träning ligger bakom det här – cykling, simning och allt för det här 50 kilometersloppet, säger Diniz efter loppet.

Svensken Anders Hansson blev varvad två gånger av Yohann Diniz men kom ändå i mål på ett personligt rekord, 3.58,00. Det räckte till en 28:e plats.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM