Serenas svar – på McEnroes utspel

Reporter: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Foto: AP

John McEnroe sa att Serena Williams – som tagit hem 23 grand slam-titlar – skulle hamna på ”runt 700:e plats” på herrankningen.

Nu svarar hon:

”Håll mig utanför dina uttalanden som inte är baserade på fakta och visa respekt”, skriver Williams på Twitter.

Serena Williams har halkat ner till en fjärdeplats på damernas världsrankning, men ses ändå som en av de största någonsin.

Totalt har hon vunnit 23 grand slams – näst flest någonsin.

Men när John McEnroe, tennislegend och numera tv-kommentator, fick frågan om hon kan räknas som den bästa någonsin oavsett kön, så svarade han:

– Den bästa kvinnliga spelaren, absolut. Det skulle vara en helt annan historia om hon spelade på herrarnas tour. Hon skulle kanske hamna runt 700:e plats på rankningen, säger han.

”Respektera mig”

Nu har Williams gett sitt svar:

”Kära John, jag älskar och respekterar dig, men var vänlig och håll mig utanför dina uttalanden som inte är baserade på fakta”, skriver hon på Twitter.

Williams, som tidigare under året tog sin 23:e grand slam-titel, meddelade i april att hon är gravid och inte kommer spela något mer under året.

”Jag har aldrig mött någon rankad ”där”, och jag har heller inte tid för sånt. Respektera mig och min integritet, då jag just nu har fullt upp med att försöka föda ett barn”, skriver hon.

Publicerad: