Bolts store konkurrent missar friidrotts-VM

Foto: STRINGER / AFP
SPORTBLADET

Han var den kanske störste utmanaren till Usain Bolt på 100 meter i friidrotts-VM.

Men kanadensaren Andre De Grasse, 22, är skadad och missar nu mästerskapet.

– Det känns ofattbart, säger han i ett uttalande.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Andre De Grasse sprang hem tre medaljer under OS i Rio de Janeiro förra året. Han tog silver på 200 meter, brons på 100 meter och brons även på 4x100 meter.

I London-VM låg hans största fokus på 100 meter, och att försöka peta ned Usain Bolt från tronen.

På Diamond League-galan i Stockholm för en och en halv månad sedan noterades De Grasse för 9.69 på 100 meter, den tredje snabbaste tiden någonsin, dock i för kraftig medvind för att räknas officiellt.

De Grasses tränare menade sedan att Bolts management förbjöd De Grasse att springa i Monaco för att han inte skulle kunna hota jamaicanen i genrepet.

Nu blir det ingen duell mellan duon i London heller.

Skadade sig under träning

I måndags skadade sig De Grasse i baksida lår under ett träningspass, och efter undersökningar med ultraljud och fortsatta undersökningar i München hos mirakeldoktorn Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt står det klart att VM-drömmen är borta.

– Under hela året har det här 100-metersloppet varit mitt mål. Jag är verkligen i mitt livs form och såg fram emot att tävla mot världens bästa. Att inte få den här chansen är ofattbart. Jag är ledsen över att missa chansen men jag är ung och kommer komma tillbaka starkare och bättre i framtiden, säger De Grasse i ett uttalande.

”Tajmingen är fruktansvärd”

Kanadas förbundskapten Glenroy Gilbert lider med 22-årige De Grasse, som tog VM-brons på 100 meter redan för två år sedan i Peking.

– Skador är en del av sporten, men uppenbarligen är tajmingen fruktansvärd. Jag känner verkligen med Andre, jag vet att han verkligen ville göra ett avtryck här på VM.

Herrarnas kval på 100 meter inleder hela VM i morgon, fredag, klockan 20.00.

Bolts bestämda svar om framtiden 01:43
ARTIKELN HANDLAR OM