Nicklaus: Woods behöver vår hjälp

Foto: Tony Dejak/AP/TT
Jack Nicklaus tycker synd om Tiger Woods, som åkt fast för misstänkt rattonykterhet. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Golfikonen Jack Nicklaus ger sitt stöd till den förre världsettan Tiger Woods som greps misstänkt för att ha kört bil påverkad.

– Tiger är min vän och han behöver all vår hjälp, säger Nicklaus.

Nicklaus sade vid en presskonferens, i samband med veckans USA-tourtävling, att han kände starkt för Woods.

– Tiger är en vän, han har varit mycket bra för golfen och jag tycker att han behöver allas vår hjälp, säger Nicklaus.

På grund av sina ryggproblem har Woods inte spelat fler än 19 tävlingar sedan 2013. Och att den 14-faldige majorvinnaren skulle kunna slå Nicklaus rekord på 18 majortitlar, verkar allt mer osannolikt.

– Jag har alltid trott att Tiger skulle slå mitt rekord. Jag vet inte vad som händer nu, säger Nicklaus.

– Vill någon se sitt rekord slås? Givetvis inte. Men vill jag att någon inte ska kunna göra det på grund av fysiska problem? Det gillar jag inte alls. Det är så tråkigt för honom.

Hittades sovandes

Woods greps efter att polisen hittade honom sovande i sin något krockskadade bil nära hemmet i Florida. Den förre världsettan, som nyligen genomgått en ryggoperation, bad senare om ursäkt.

"Jag skulle vilja be om ursäkt av hela mitt hjärta till min familj, vänner och fans. Jag förväntar mig mer av mig själv", säger han i ett uttalande.

"Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte var inblandat. Det som hände var en oväntad reaktion på två receptbelagda läkemedel. Jag insåg inte att blandningen av läkemedel hade påverkat mig så kraftigt."

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf