MMA-fajtern får livstids fängelse

SPORTBLADET

Han kidnappade och misshandlade sin ex-flickvän Christy Mack.

Nu har förre UFC-fajtern Jon ”War Machine” Koppenhaver fått sitt straff.

Han döms till livstids fängelse.

Det var i augusti 2014 som Jon Koppenhaver ertappade sin ex-flickvän Christy Mack med en annan man. Då brast det totalt för den förre MMA-fajtern. Han gick bärsärk och misshandlade både mannen och sin tidigare flickvän.

”Slog mig i ansiktet”

”Han tvingade mig att klä av mig och duscha framför honom, sedan släpade han ut mig och slog mig i ansiktet. Jag minns inte hur många gånger jag blev träffad, jag vet bara om skadorna”, berättade Christy Mack och visade även upp bilder på sina skador.

Foto: Twitter
Christy Macks egna bilder på skadorna

I mars månad det här året förklarades Jon ”War Machine” Koppenhaver skyldig på 29 punkter, bland annat flera olika fall av misshandel, kidnappning och sexuella övergrepp. Däremot kunde juryn inte enas kring åtalen som gällde mordförsök.

Redan då rapporterades det om att han riskerar livstids fängelse.

Döms till livstid

Nu har domen kommit.

Enligt flera amerikanska medier – däribland New York Post – döms Koppenhaver till livstids fängelse, med möjlig villkorlig frigivning efter 36 år.

– Inte en dag passerar utan att jag ångrar allt jag gjort. Jag var en väldigt, väldigt förvirrad och tom människa den dagen, sa han själv under rättegången.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA