Spelare från olika sajter kan tävla mot varandra

Onlinepokern fortsätter att vara het. Det utnyttjar spelapoker.se genom att vara ett sammanhängande kitt mellan sajter. Satsningen har pågått ett drygt år och givit arrangören mersmak att fortsätta.

Onlinepokern fortsätter att växa i popularitet, vilket inte minst märks hos de ledande pokerrummen som dagligen anordnar turneringar i olika former.

Onlinepoker fortsätter växa för de största på marknaden

.

Men pokerrummen är inte ensamma om att anordna turneringar och olika turneringsserier. Pokersajten

Spela Poker - Din guide till poker på nätet

har under 2008 satsat hårt på sin egen turneringsserie Spela Poker Mania.

Så fungerar det

Tillsammans med olika pokerrum har man utvecklat ett turneringskoncept där sajtens besökare tävlar mot varandra under söndagskvällarna. De pokerrum som spelapoker.se (www.spelapoker.se) samarbetar med står för själva spelet, medan spelapoker.se håller i trådarna och presenterar topplistor över resultaten, dels en Leaderboard över hela året men också över resultaten varje månad.

SP Mania är framtaget för att ge besökarna av spelapoker.se lite mer tillbaka, utöver den traditionella pokerläsningen. Konceptet har enlit arrangörerna varit populärt både bland besökarna och bland de arrangerande pokerrummen. Inköpen i varje enskild turnering ligger på $10+$1 och under 2008 års söndagsturneringar la pokerrummen som fanns med som värdar in över 65 000 dollar extra i prispotten.

– Visst var vi medvetna om att suget efter turneringskoncept som Spela Poker Mania var stort bland våra besökare, men att SP Mania skulle växa så snabbt som det gjort vågade vi inte hoppas på när vi drog igång för ett år sedan, säger Mathias Olsson på spelapoker.se.

200 var med

Under fjolåret deltog nästan 200 pokerbitna spelare i SP Mania och bland dessa har det stora flertalet valt att spela fler än en turnering. För varje månad som gått har fler och fler spelare tillkommit och på Spela Poker hoppas man att utvecklingen fortsätter även under 2009.

– Det stora intresset för SP Mania under 2008 har gjort att vi nu satsar ännu hårdare på att utveckla serien. Vi tycker det är mycket trevligt att anordna SP Mania, speciellt med tanke på det ger våra besökare chansen att utmana varandra över lite längre tid, säger Mathias Olsson.

– Att våra besökare under 2008 dessutom kunnat tävla om mer än 65 000 dollar gör ju inte saken sämre.

Fler liknande koncept

SP Mania är dock inte den enda turneringsserien på spelapoker.se. Inspirerade av intresset för SP Mania har man nyligen satsat på två liknande koncept.

– Vid sidan av SP Mania har vi dessutom nyligen lanserat en liknande serie som går på onsdagar, under namnet No Limit Onsdag. I dagarna avslutas dessutom den månadslånga serien Estoril Madness där spelapoker.se tillsammans med Betsson skickar totalvinnaren till Betsson Estoril Live i Portugal, säger Mathias Olsson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN