Svarta måndagen

SPORTBLADET

Björkman och Söderling utslagna i både singel och dubbel

Foto: Jonas BJörkman och Robin Söderling föll tungt i OS-tennisen.

Först åkte Jonas Björkman och Robin Söderling ut ur singelturneringen.

Några timmar senare blev de utklassade av Rafael Nadal och Tommy Robredo i dubbeln.

OS-måndagen blev nattsvart för tennisherrarna Jonas Björkman och Robin Söderling. Svenskarna inledde dagen med att åka ut ur singelturneringen.

Jonas Björkman föll i två raka set mot Leyton Hewitt och Robin Söderling förlorade också han i två raka set mot fransmannen, som Söderling ”brukar slå ganska enkelt” Simon Gilles.

Några timmar senare åkte de ut tillsammans ur dubbelturneringen.

Firma Björkman/Söderling var chanslösa mot favoritparet, suveränen Rafael Nadal och Tommy Robredo.

Spanjorerna bröt svenskarnas serv tidigt i såväl första som andra set och vann till slut med 6-3, 6-3.

Inte helt nattsvart

Det här var också sista gången vi fick se Jonas Björkman på en OS-centercourt, smålänningen har tidigare aviserat att han slutar efter säsongen.

Helt nattsvart var dock inte den svenska insatsen i OS–tennisen. Veteranen Thomas Johansson, i par med Simon Aspelin, tog sig vidare till den andra omgången. Svenskarna vann med setsiffrorna 7–6, 6–3 över australiensarna Paul Hanley och Jordan Kerr.

Trots bra svenskt spel tvingade australiensarna fram ett tiebreak i första set, i andra var det inget snack om saken vilka som var bäst när svenskarna tidigt seglade ifrån.

I nästa omgång väntar spanjorerna David Ferrer och Nicolas Almagro, som i första omgången slog ut ett sydafrikanskt par.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS