Zlatan Ibrahimovic idrottsgalans kung

SPORTBLADET

”Ett stort tack till alla som röstat och hela svenska folket”

Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix
Kungen och prinsen.

Zlatan Ibrahimovic blev galans kung.

Fotbollsstjärnan tog hem kvällens mest prestigefyllda utmärkelse – Jerringpriset.

– Det känns overkligt. Ett stort tack till alla som röstat och hela svenska folket, säger Zlatan.

Först utsågs han till årets manlige idrottare och hyllades av ett fullsatt Globen som vägrade sluta applådera. Sedan tog han även hem kvällens mest prestigefyllda utmärkelse – Jerringpriset. Zlatan fick 31 procent av de drygt 538 000 rösterna – drygt 23 000 röster fler än tvåan Susanna Kallur.

Zlatan har ett fantastiskt 2007 bakom sig i Inter, där han fick vara med och vinna Scudetton. I november fick han även motta Guldbollen.

Den här säsongen har han inlett strålande och just nu ligger han tvåa i italienska ligans skytteliga med elva fullträffar.

Uppe på scenen hävdade Zlatan att han inte hade förberett ett tal.

”Går rakt in i hjärtat”

– Jag har faktiskt inte förberett ett tal för jag hade inte förväntat mig att få det här priset. Jag är inte så bra på tal heller, men jag försöker, sa Zlatan och log.

– Som jag sa innan, bara att vara nominerad kändes stort, men att vinna det känns overkligt. Om man tittar på de andra idrottsstjärnorna som var nominerade... Jag menar, jag vann Scudetton, de vann VM-guld. VM-guld är större än Scudetton, men jag har en del Scudettos så jag kan bygga på där...

– Men som sagt, det är svenska folket som röstar och det här priset går rakt in i hjärtat. Det är folket som har fått avgöra vem som ska vinna. Ett stort tack till alla som röstat och hela svenska folket. Nu blir man extra taggad.

Vad tyckte du om galan?

– Det kändes lite annorlunda men kul att träffa andra idrottsstjärnor.