Ny uråkning av Anja

SPORTBLADET

Samtidigt som Lindsey Vonn firade lördagens världscupseger började Anja Pärson längta efter julafton hemma i Tärnaby.

Trots sin andra uråkning på två dagar är Pärson inte orolig. Hon är ju snabbast när hon håller sig i banan.

I fredags körde hon ur störtloppet i österrikiska S:t Anton. Lördagens störtlopp, den första delen i superkombinationen, blev en tråkig repris på fredagens bakslag.

Pärson kastade sig ut i backen, stakade och tog några snabba skär och hittade en perfekt linje. Och precis som i fredagens störtlopp gick det undan. Men...

– Jag hade åkt jättebra i den övre delen. Så kom jag in i ett slagigt parti och skidorna fick dålig kontakt med snön och då hade jag ingen chans att komma in igen, säger Pärson till TT.

– Visst hade jag väl kunnat hoppa in, men jag tog det osäkra före det osäkra. Risken hade väl funnits att jag hade kraschat in i käppen annars.

Det är mycket kvar av världscupsäsongen och även om Pärson slarvade bort ett utmärkt läge att återta ledningen i totalcupen – och nu inte är bättre än delad fyra – har hon inte gett upp kampen om totalsegern.

– Jag känner att jag är i form efter segrarna i S:t Moritz så självförtroendet får ingen törn av de här uråkningarna, de är bara att glömma. Jag har satsat lite väl hårt kanske här i S:t Anton.

Vonn vann igen

Fartspecialisten Lindsey Vonn svischade nedför backen så pass fort att hon inför den avslutande slalomdelen ledde med 1,84 sekunder före landsmaninnan Julia Mancuso och Nicole Hosp, Österrike.

För Hosp gick det för snabbt i slalomsvängarna. Hon åkte ur och Mancuso var inte tillräckligt snabb, utan fick se sig slagen av Maria Riesch som stod för dagens snabbaste slalomåk. Riesch räckte dock inte till mot Vonn, som körde säkert och vann med 63 hundradelars marginal.

Vonn, som även vann fredagens störtlopp, gick därmed upp i totalledning med sina 474 poäng. Hosp är tvåa på 419 före Riesch på 389 och Pärson och Marlies Schild, Österrike, som båda har 383 poäng.

Jul i Sverige

– Nu åker jag hem till Tärnaby och tar det lugnt ett par dagar. Sedan är det bara att köra på.

Om Pärson lyckas konservera formen – och hålla sig kvar i backen – lär hon ha goda chanser att ta sin tredje totalseger i världscupen.

Jessica Lindell Vikarby låg på 14:e plats efter störtloppet, men körde ur i slalom.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint