Khabib hotar att sluta: ”Då river jag kontraktet”

”Vi stöttar varandra in i döden”

Khabib Nurmagomedov ställer nu ett ultimatum till UFC:

Frikänn Zubaira Tukhugov – eller förlora mig.

”Om ni sparkar Zubaira, så ska ni veta att ni förlorar mig också”, skriver Khabib.

Det blev ett trist efterspel till supermatchen mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov. Flera personer från vardera team började bråka och två av dem som slogs – MMA-utövarna Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev – kommer enligt organisationens president Dana White att stängas av på livstid.

– De killarna som hoppade in (i oktagonen) kommer aldrig att få slåss igen, sa White.

Hotar att sluta i UFC

Nu rider Khabib ut till försvar för sin vän och landsman Tukhugov. Han går så långt som att hota med att lämna organisationen UFC, såvida inte Tukhugov frias.

”Ni ställer in Tukhugovs kommande fajt och vill sparka honom bara för att han slog Conor. Men glöm inte att det var Conor som slog min bror först, titta bara på videon. Om ni väljer att sparka honom, så ska ni veta att ni förlorar mig också. Vi bröder håller ihop i Ryssland, vi stöttar varandra in i döden. Om ni ändå väljer att sparka honom, så glöm inte att skicka mitt rivna kontrakt, annars river jag det själ”, skriver Khabib på Instagram.

”Kunde ha dött”

Superfajten mellan Khabib och McGregor föregicks av ett långt psykkrig där McGregor flera gånger förolämpade Khabib för hans ursprung och dessutom gick till brutal attack genom att kasta föremål på en buss där personer från Khabibs team – samt flera andra MMA-fajters – satt.

”Varför sparkade ni ingen från deras team när de attackerade bussen och skadade flera personer? De kunde ha dött där. Varför är det ingen som pratar om hans förolämpningar mot mitt hemland, min religion, min nation och min familj?”, skriver Khabib på Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.