Klart för drömfinal efter kross: ”Rättvist”

Storvreta körde över Mullsjö i den sjätte semfinalen och vann slut med hela 8–2.

Därmed blir det drömfinal mellan giganterna Storvreta och Falun - och en prestigekamp om att hinna först till fem SM-guld.

Eller?

– Jag känner inte att det är någon extra tävling att komma först till fem, jag vill bara vinna guld, säger kaptenen Mattias Samuelsson.

Storvreta hade chansen att avgöra semifinalserien mot Mullsjö på bortaplan i Nyhemshallen, och den chansen tog man med besked.

Laget ledde med 6–0 efter halva matchen och till slut blev det en förkrossande 8–2-vinst och seger med 4–2 i matcher i matchserien.

– Vi gjorde en väldigt bra bortamatch. Vi bjöd inte på så många lägen och var nog jobbiga att möta, säger kaptenen Mattias Samuelsson.

– Det har varit jämna och tuffa matcher mot Mullsjö, men de har mattats lite på slutet samtidigt som vi har blivit starkare och starkare. Jag tycker att vi varit det bättre laget och att vi vann rättvist.

Storvreta är därmed klart för SM-final mot Falun.

En final som redan stämplats som en drömfinal.

”Tycker det är rättvist”

Storvreta och Falun kom etta och tvåa i serien och är de enda två lagen som vunnit SM-guld de åtta (!) senaste åren.

I finalen har båda lagen dessutom chansen att plocka sitt femte SM-guld och därmed tangera Lockerud som är bäst genom tiderna.

– Jag tycker det är rättvist, det är de två bästa lagen som möts, säger Samuelsson.

Är det en drömfinal?

– Jo, det är det nog. Vi har bra koll på Falun, vad de gjort och hur de ligger till, och de är det näst bästa laget. Det ska bli kul att möta dem i final.

Är det viktigt att komma först till fem SM-guld?

– Nja, jag vet inte. Jag har svårt att tänka på det, jag vill bara vinna finalen och plocka hem SM-guldet. Historik kan man luta sig mot efteråt, jag känner inte att det är någon extra tävling att komma först till fem, jag vill bara vinna guld.

”Vi kan dra åt helvete”

Finalen spelas i Globen på lördag.

– Det är bäst av en match, det är en konst att hantera en sådan match och kräver sin idrottsman, säger Samuelsson.

Besvikelsen i Mullsjö var stor efter förlusten och uttåget:

– Det är en enorm besvikelse och tomhet. Vi kan dra åt helvete känns det som. Vi hade inte med oss hjärnan in i den här matchen, jag är så jävla besviken på min och hela lagets insats, säger kaptenen David Gillek till C More.

– Det får inte se ut så här när vi spelar på liv och död. Vi ger inte oss själva chansen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.