Svenskt EM-guld för lag Hasselborg

Det blev tredje gången gillt för lag Hasselborg.

Sverige säkrade svenskt EM-guld i curling mot Schweiz – efter två raka finalförluster.

– Äntligen! Jag är så stolt, säger Anna Hasselborg till SVT.

Det har varit ett skapligt 2018 för lag Hasselborg.

Året inleddes med ett OS-guld i Pyeongchang efter storseger mot Sydkorea i finalen.

Framgången följdes sedan upp med ett silver på VM i Kanada.

Och i dag fick Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin återigen ställa sig högst upp på prispallen.

Detta efter vinst mot Schweiz i EM-finalen i Tallinn.

Vände i sista stenen

Men det blev en riktigt rysare.

Schweiz, som var obesegrade fram till finalen, hade ledningen med 4–3 inför den sista omgången – men då gick Sverige förbi och kunde med två fräscha poäng till slut vinna med 5–4.

– Så välförtjänt – det bästa laget är mästare, säger experten och förre OS-guldvinnaren Eva Lund som kommenterade matchen i SVT.

Vann trots sjukdomar

Finalen var lag Hasselborgs tredje i EM-sammanhang, de två första slutade med förlust, men den här gången fick alltså svenskarna äntligen ta hem guldet.

– Äntligen! Jag tänkte innan att den här gången är guldet vårt. Det var tredje gången gillt, säger skippern Anna Hasselborg i SVT:s sändning och tillägger:

– Vi har haft lite sjukdomar i laget så jag kan inte ens förklara hur stolt jag är över att vi lyckades göra en så bra match i finalen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN