Segerläge för Stenson inför sista rundan

Foto: Henrik Stenson.
SPORTBLADET

Fyra under par på sista fyra hålen – för andra dagen i rad.

Nu har Henrik Stenson segerläge inför avslutande dagen av Arnold Palmer Invitational.

– Det har varit några kanonslag och bra puttar, säger han i Viasat Golf.

Det är bara lite drygt två veckor till US Masters avgörs på Augusta och Henrik Stenson visar att major-formen är i antågande.

Efter tre rundor av PGA-tävlingen Arnold Palmer Invitational i Florida leder svensken med två slag före Morgan Hoffman. Den tredje rundan slutade, precis som den andra, med 66 slag och totalt ligger han 16 slag under par.

Framgångsreceptet har varit fenomenala avslutningar. Både på den andra och den tredje rundan så har Stenson gått fyra under par på de fyra sista hålen.

– Det har varit några kanonslag och bra puttar, sen är det väl en slump att det är sista fyra hålen båda gångerna, säger Stenson själv till Viasat Golf efter rundan.

”Golfbollen vet inte vad som hänt”

Henrik Stenson har fyra titlar på PGA-touren i karriären, den senaste 2013. Nu hoppas han kunna nollställa sig själv inför avslutningen.

– Golfbollen vet inte vad som har hänt de tre senaste dagarna så jag måste ha samma mentala inställning som jag haft under mina senaste rundor, säger han.

Ytterligare tre svenskar har klarat cutten, David Lingmerth som 23:a, Carl Pettersson som 29:a och Fredrik Jacobson som 66:a.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf