”Falun skulle älska att spela bort oss”

SPORTBLADET

Dramatiskt och speciellt möte väntar Alexander Rudd och hans Storvreta

Foto: Får spelarna i Falun jubla igen - eller kommer Alexander Rudds Storvreta ta sista chansen och knipa en slutspelsplats?

Återkomsten till Falun blir ett drama för Alexander Rudd, 22.

Första matchen på gamla hemmaplanen – och måstematch för Storvreta för att undvika fiasko.

– Jag ska inte hymla om att det blir speciellt, säger Rudd.

Foto: Alexander Rudd.

Inte ens självaste Alfred Hitchcock hade inte kunnat regissera ett mer raffinerande slut i årets SSL.

Storlaget Storvreta måste vinna bortamatchen mot serietvåan och dubbla mästarna Falun, samt få ett gäng andra resultat med sig, för att inte göra praktfiasko och missa slutspelet.

Det hela kryddas med Alexander Rudds återkomst till Falun. Storvreta värvade landslagscentern från Falun mitt under säsongen ifjol, vilket gjorde att Falun stängde av stjärnan resten av säsongen. Han missade därmed hela slutspelet, där Falun till slut vann SM-guld efter finalseger mot just Storvreta.

Övergången spädde på rivaliteten mellan storklubbarna rejält.

”De skulle älska att spela bort oss”

– Det är klart att detta blir speciellt. Jag spelade i Falun i tre år, känner alla i laget och runtomkring, plus att vi är i situationen att vi måste vinna. Samtidigt är det mest speciellt innan matchen, när man väl lirar är det som vilken match som helst, säger Alexander Rudd.

– Falun skulle nog uppleva lite skadeglädje av att spela bort oss. Eller ja, de skulle älska det. Jag vet vilka känslor det finns mellan klubbarna och det har blivit extra i och med min övergång. De får ses som storfavoriter med tanke på deras facit och vår säsong. Vi måste göra säsongens bästa match för att ha en chans.

Kommer du få höra mycket ”trash talk” på plan?

– Nä, det tror jag inte. När vi möttes hemma hos oss hörde jag ingenting.

Storvreta tippades som en stor guldkandidat den här säsongen, men har dippat rejält och är alltså utanför slutspelet inför sista omgången.

– Det har varit ett totalt misslyckande. Så är det bara. Vi siktade på en topplats och det är rimligt med spelarmaterialet vi har. Men vi har inte fått det att stämma fullt ut någon gång under säsongen, säger Alexander Rudd som alltså riskerar att missa andra raka slutspelet.

”Vi skulle bli livsfarliga”

– Det vore hur tråkigt som helst. Serielunken är en transportsträcka, man vill vara med när det ska avgöras. Att missa slutspelet igen var ju inget jag räknat med skulle kunna hända, säger han.

Om ni tar er till slutspel, vad kan vi räkna med då?

– Vi skulle bli livsfarliga. När ett slutspel börjar nollställs allt. Vi har gubbar som varit med förr och som vet vad det handlar om. Tar vi oss dit tror jag lagen i toppen har respekt för oss. Jag tror ingen skulle våga välja oss i kvarten faktiskt.

■ ■ ■

: 25 bästa spelarna i SSL – hela listan!

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy