Boxning

Bakslag för Erik Skoglund i titeljakten

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Tvingas till operation

Efter förra segern hoppades han på en titelmatch under 2015.

Men nu tvingas Erik Skoglund till minst sex månaders vila på grund av en ryggoperation.

– Ett sådant här break är ju inte kul alls, säger han till Södermanlands Nyheter.

Det var i mitten av december som Erik Skoglund tog sin senaste seger på vägen mot en titelfajt. Han slog rutinerade Glen Johnson på poäng och efteråt var Skoglund optimistisk.

– Jag hoppas på en titelmatch 2015, sa han till Sportbladet då.

Men vad proffsboxaren inte visste då var att han redan hade ett diskbråck som nu blivit allvarligare. Efter en undersökning står det nu klart att han måste opereras omgående.

– Jag hade ett val att göra; alternativet var att vila helt i tre månader för att se om det läkte ut av sig själv. Det blir operation redan på torsdag, säger han till Södermanlands Nyheter.

”Inte skynda på”

Nu väntar sannolikt minst sex månaders rehabilitering innan det kan bli aktuellt med en ny match.

–  Det jag har lärt mig är just att verkligen inte skynda på det här, utan först se till att bli hundra procent frisk med rehab för att kunna träna på. Och först sedan bygga upp mig systematiskt till den fysiska statusen som jag hade innan skadan.

Men om det blir en tuff match från start eller om Skoglund måste matchas tillbaka in mot titelspåret vill han inte spekulera om.

–  Det där får ju den fysiska statusen efter sommaren och Nisse Sauerland avgöra helt. Jag är helt inställd på att komma tillbaka i bättre fysisk form än någonsin i höst så får vi se vad som händer, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning