Kristianstad bryter med Dan Beutler

Foto: Bildbyrån
Dan Beutler i onsdagens möte med Ystad.

avMartin Ridderstolpe

SPORTBLADET

Kristianstad bryter kontraktet med målvakten Dan Beutler.

Anledningen: Beutler ska spela en turnering i Qatar med ett iranskt lag.

– Han har frågat om han fått vara ledig. Och det kändes inte så aktuellt med tanke på att vi har viktiga matcher som väntar, säger Kristianstads sportchef Mats Samuelsson.

Ikväll stod Dan Beutler i mål när hans Kristianstad besegrade Ystad i handbollens elitserie. Strax efter matchens slut meddelade klubben att de bryter kontraktet med den rutinerade målvakten.

Anledningen är att Dan Beutler har skrivit på ett kontrakt med en iransk handbollsklubb för att delta i en turnering som pågår två veckor under månadsskiftet november-december.

– Han ska spela en turnering i Qatar som startar imorgon. Vi fick veta det här för ett par dagar sedan då han frågade om att få ledigt, säger Kristianstads sportchef Mats Samuelsson.

Enligt uppgifter skrev Beutler på kontraktet med utländska klubben redan i somras, men har inte pratat med Kristianstad om detta förrän nu.

– Det finns inga ursäkter, men jag ångrar att jag inte sa något tidigare, säger Beutler till Kvällsposten.

Klubben ställde ultimatum

Då beviljad ledighet skulle innebära att Beutler missar flera viktiga matcher med Kristianstad ställde klubben ett ultimatum.

– Han fick alternativ att stanna kvar och behålla kontraktet med oss eller att åka och stå utan kontrakt med oss, säger Samuelsson.

Samuelsson är missnöjd över att en skicklig målvakt lämnar klubben, samtidigt säger han sig ha förståelse för Beutlers beslut.

– Det är aldrig roligt när sånt här händer. Men det är av privata skäl han väljer det här alternativet, säger Samuelsson.

Orsaken till flytten är Beutlers ekonomiska situation.

– Jag blev pressad av min ekonomiska situation som jag hade tidigare med Hamburg, säger han till tidningen.

Dan Beutler kom till IFK Kristianstad för ett och ett halvt år sedan och kontraktet med klubben sträckte sig ytterligare ett och ett halvt år framåt.

Avtalet mellan Kristianstad och Beutler avslutas imorgon då målvakten lämnar för spel utomlands. Då får klubbens andra målvakt Leo Larsson ta över huvudansvaret mellan stolparna.

■ ■ ■

Läs Stefan Holms reportage om IFK Kristianstad här. ()

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll