Person påkörd på Svenska Rallyt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Han klarade sig från allvarliga skador

1 av 4

En person ska ha blivit påkörd under teststräckan ”shakedown” på Svenska Rallyt uppger VF.se.

Hockeystjärnan Magnus Nygren, 24, var på plats när det hände, endast femtio meter bort från kraschen.

– Det var riktigt otäckt. Jag fattar inte hur fotografen klarade sig. Han blev påkörd i 100 km i timmen, säger han till Sportbladet.

Värmlandspolisen hade inte hunnit till platsen när Sportbladet fick kontakt med dem men kunde bekräfta händelsen.

Polske föraren Michal Solowow körde på en fotograf.

– Det stämmer, det är en person som har blivit påkörd vid Shakedown i Råda. Tyvärr har inte polispatrullen rapporterat därifrån än så vi vet inte så mycket, säger Värmlandspolisens presstalesman Tommy Lindh till Aftonbladet.

– Det sägs att han ligger 20 meter ner i skogen, han flög som på film. Riktigt otäckt! säger Magnus Nygren till Värmlands Folkblad.

När Sportbladet får tag på hockeystjärnan berättar han mer:

– Fotografen stod på fel sida. Vi i publiken står på andra sidan, säger Nygren, som tillhör Montreal men än så länge bara fått spela i AHL. Just nu är han dock skadad.

”Bilen snurrade runt”

När vi pratade med Magnus Nygren var Rallyt igång igen. Avbrottet ska ha tagit runt en timme.

– Bilen snurrade runt och han träffades av bakdelen. Men de så ganska snabbt att hjärta och lungor fungerade så allt verkar ha gått bra.

På torsdagskvällen kom en uppdatering angående olyckan.

Den fotografen som blev påkörd under Rally Swedens shake down klarade sig från allvarliga skador. Men han är fortfarande inlagd på sjukhus. Sportbladet har varit i kontakt med tjecken som hade änglavakt.

Vill inte prata om olyckan

Han fördes till akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad innan han lades in på kirurgavdelningen. Och där är han fortfarande kvar.Tjecken är vid gott mod och enligt uppgift är hans skadestatus skrubbsår och en eventuell fraktur. Sportbladet har varit i kontakt med fotografen som inte vill uttala sig om händelsen. 

1 av 2

SÅ KÖRS SVENSKA RALLYT

I dag:

  SS1 Färjestads travbana: En publiksträcka på cirka två kilometer där förarna startar två och två och kör i en åtta – som i en rallycrosstävling ungefär.

I morgon:

  SS2/SS9 Torsby: Mycket företagsaktiviteter finns vid sträckan och publikanstormningen förväntas bli stor. I grustaget har man även byggt en velodrom.

  SS3/SS8 Röjden: Efter Torsbysträckan tar Röjden vid längs den norska gränsen – en 19 kilometer lång sträcka.

  SS4/SS7 Finnskogen: En typisk rallysträcka. Snabb och kurvig väg som varierar mellan att vara bred och smal.

  SS5/SS6 Kirkener: Ett bra publikområde på en konstgjord vall. Sträckan innehåller ett spektakulärt hopp där bilarna flyger 35 meter.

  SS10 Färjestads travbana: En publiksträcka på cirka två kilometer där förarna startar två och två och kör i en åtta – som i en rallycrosstävling ungefär.

Lördag:

  SS11/SS15 Fredriksberg: Bilarna passerar sjöar och publiken kan se förarna åka in och ut ur vikarna. En raksträcka i slutet består av tre hopp där bil­arna lättar på samtliga ställen.

  SS12/SS16 Rämmen: En klassiker. Sträckan är krokig men snabb och passerar både skog och sjöar. Avslutas med ett spektakulärt hopp.

  SS13/SS17 Hagfors sprint: Sträckan är centralt placerad i Hagfors vid idrottsplatsen och folkracebanan. Ett perfekt publikområde för de som inte vill ta sig ut i skogen.

SS14/SS18 Vargåsen: Här är publikfesten! En klassiker och Rally Swedens definitiva mittpunkt. Det spektakulära hoppet vid Colins Crest lockar tusentals besökare varje år. Sträckan är av varierande karaktär och börjar lite långsammare för att sedan avslutas med hög fart.

Söndag:

  SS19 Lesjöfors: En smal och kurvig byväg den första halvmilen. Innehåller ett lång vänsterkurva där publiken kan stå på en naturlig läktare.

  SS20/SS21 Värmullsåsen: Den avslutande sträckan på skidbacken Värmullsåsen. En kort power stage-sträcka, med ett rejält hopp.

Målgång på Stora Torget i Karlstad cirka klockan 15.00

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN