Basket

Egnell lämnar Dolphins för Ungern

Av: 

Emelie Fredriksson

Elisabeth Egnell.
Elisabeth Egnell.

SPORTBLADET

Basketstjärnan Elisabeth Egnells comeback efter korsbandskadan är inte långt borta.

Då väljer hon bort Norrköping Dolphins –  för ungerska topplaget PINKK Pécsi.

– Nu har jag en möjlighet att på kort tid samla på mig internationell erfarenhet innan det viktiga EM-mästerskapet som väntar till sommaren, säger hon till klubbens hemsida.

I den andra rundan av SM-finalen mellan Dolphins och Northland fick Dolphins kugge, Elisabeth Egnell, 27, fick bäras ut på bår med en korsbandskada.

Skadan gjorde att forwarden missade förra sommarens EM-kval, men efter en lång rehabiltering är nu landslagsspelaren nu på väg tillbaka.

Då väljer hon att lämna sitt Norrköping Dolphins för ungerska topplaget PINKK Pécsi.

– Jag lämnar Dolphins med stort vemod, men även med stora förväntningar inför ett nytt spännande äventyr. Jag ställdes vid ett vägskäl i karriären i och med den långtidsskada jag ådrog mig i våras, och där och då tog jag beslutet att göra allt för att slå mig tillbaka till toppen.

Lagkamrat med Halvarsson

– Nu har jag en möjlighet att på kort tid samla på mig internationell erfarenhet innan det viktiga EM-mästerskapet som väntar till sommaren, säger Egnell till klubbens hemsida.

I Ungern blir svenskan lagkamrat med landslagskollegan Louice Halvarsson. Centern är även hon nyss tillbaka från en skada.

Dolphins tränare och sportchef Jesper Sundberg:

– Som sportchef är det givetvis en dröm att få se våra egna spelare bli proffs i bättre ligor i Europa. Vi som vet hur hårt "Bettan" har jobbat för att ta sig tillbaka är otroligt glada för hennes skull. Samtidigt är vi många som hade sett fram emot "Bettans" comeback här på hemmaplan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket