Talangen ger upp drömmen om F1 – väljer DTM

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Joel Eriksson väljer DTM före Formel 2
Foto: Andreas Beil
Joel Eriksson väljer DTM före Formel 2

Joel Eriksson överger drömmen om Formel 1.

För att istället köra tyska DTM.

– Att få kliva in som fabriksförare för BMW är en fantastisk möjlighet, säger 19-åringen.

Foto: BMW
Eriksson i BMW:s satsning på DTM

Joel Eriksson har imponerat som formelbilsförare, han var tvåa i EM i F3 och körde till sig en pole position i under VM-loppet i Macau, men nu väljer han att gå en annan väg.

Istället för att fortsätta satsningen mot F1 blir han fabriksförare för BMW och ska köra standardvagnsmästerskapet DTM nästa år.

- Att få kliva in i DTM som fabriksförare för BMW är en fantastisk möjlighet, säger Joel Eriksson.

– Det är inte många som får den här chansen, och detta har varit ett av mina stora mål sedan jag togs med i juniorsatsningen. Jag blir en av sex förare i världen som ska representera BMW i deras främsta racingprogram just nu, och det är lite svårt att greppa.

Eriksson väljer DTM före Formel 2

Han blir en av sex förare i BMW:s satsning på DTM.

– Jag vet att pressen kommer vara stor och jag har mycket att lära mig, men jag ska göra allt för att leverera bra resultat så fort som möjligt. Jag är extremt taggad!

DTM startar i maj och pågår under tio tävlingshelger på en säsong. Mattias Ekström, Audi, slutade tvåa förra säsongen och han har kombinerat DTM med rallycross. 2018 möter de tre tyska giganterna BMW, Audi och Mercedes varandra för sista gången. Därefter väljer Mercedes att lämna satsningen för att lägga fokus på F1 och Formula E.

Publicerad: