Anjas konkurrent i våldsam krasch

SPORTBLADET

Pärson slutade på blygsam 18:e plats

Här kraschar österrikiskan Alexandra Meissnitzer och blir liggande orörlig.

Anja Pärson åkte bara några minuter senare – och kom i mål på en blygsam 18:e plats.

– Hon ser lite avvaktande ut, säger experten Ylva Nowén i Svt.

Britt Janyk vann världscuptävlingen i Aspen, Colorado.

Foto: Skar fast Skidan skar fast för österrikiska Alexandra Meissnitzer, som kraschade otäckt i störtloppet i Aspen i dag.

I hög hastighet kraschade österrikiskan Alexandra Meissnitzer i dagens världscuptävling i störtlopp i Aspen, Colorado. Skidan skar fast och Meissnitzer slungades i en otäck volt och slog huvudet i underlaget.

Hon fångades upp av skyddsnätet och var vid medvetande när sjukvårdspersonalen kom fram till henne. På tv-bilderna kunde man höra henne gråta.

Meissnitzer var den trettonde startande i störtloppet, som stoppades tillfälligt.

Närmast startande efter Meissnitzer skulle landsmaninnan Nicole Hosp vara, men hon backade i starthuven och bröt tävlingen.

Anja Pärson, som startade som nummer 20, gjorde en blek insats och kom i mål på tiden 1.15,65 – hela 1.48 efter segrarinnan Britt Janyk från Kanada. Redan där var Anja bara på 16:e plats och hon slutade till sist på 18:e plats.

Lite senare var det återigen dags för en otäck krasch. I dimman föll fransyskan Ann-Sophie Barthet handlöst och såg ut att slå sig halvt fördärvad. Hennes smärtfyllda skrik hördes tydligt och det lär handla om en allvarlig skada.