Finsk seger i Masters

SPORTBLADET

Peter Hedblom bäste svensk

Foto: Peter Hedblom slutade på delad andraplats.

Peter Hedblom står och pustar ut efter den delade andraplatsen i Scandinavian Masters. Han hade chansen men gjorde bogey på sista hålet.

– Klart jag är besviken, men det är också tråkigt att tävlingen är över, säger han.

Drygt 31000 människor följde den jämna sista ronden på söndagen. Det var ett tiotal spelare som hade segerchans, bland dem Peter Hedblom, 37.

Redan på första tee jublade publiken, sedan ökade trycket för varje hål och när Gävlespelaren gjorde en birdie (10:e, 14:e och 15:e) hördes ett dån över hela Arlandastad. Minst i ljudstyrka som flygplanen som flög över banan.

– Det har varit helt otroligt att spela de två sista dagarna. Man har känt sig som ett hockeylag som har hemmapubliken i ryggen. Det kommer säkert att kännas tomt när man spelar i Holland nästa vecka, säger han.

Hedblom hade så gärna velat bjuda publiken på fler birdies och ett perfekt slag på 18:e hålet. Han visste att det fanns en liten, liten segerchans, men då krävdes ett under par på sista. Bollen gick till höger, in mot publiken, och ett hopplöst läge för Hedblom.

– Jag var inte nervös på 18:e, men tyvärr tänkte jag mer på hur jag skulle göra för att inte missa, i stället för att sätta bollen mot pinnen och stänka dit en birdie, berättar Hedblom.

Nu blev det en bogey i stället för särspel mot Mikko Ilonen. Finländaren vann med två slag och hade totalt sex slag under par.

– Mikko är jäkligt bra, han har bra psyke och slår långt. Han kommer vi att få se mer av framöver.

Hedblom delade nu andraplatsen med bland andra tysken Marin Kaymer, som hade segerchans inför sista hålet. Det krävdes par för att fixa särspel, nu blev det en dubbelbogey, efter darrig avslutning.

Näst bäste svensk blev Mattias Eliasson på minus två, efter en 69-avslutning och delad tiondeplats. Eliasson hade ett starkt fjolår med fem topp-tio-placeringar på Europatouren. I år har han en blygsam 31:a plats som bäst.

– Det har varit jobbigt de sista 6-8 månaderna med en del personliga problem. I november i fjol dog min mor och i april dog min flickväns mor, så det har inte varit helt lätt att koncentrera sig på golfen. Men den här veckan har varit jättebra och jag hoppas att det lossnar lite nu, säger Eliasson till TT, som fortsätter jakten på en europatourplats.

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf