Wissman: "Jag är otroligt nöjd"

SPORTBLADET

Svensken sjua i finalen

OSAKA. Till slut tog det stopp för succésprintern Johan Wissman.

Svensken slutade sjua i finalen på tiden 44,72.

Vann gjorde favoriten Jeremy Wariner på tiden 43,45 – nytt världsårsbästa.

– Men jag är otroligt nöjd. Det här var en bra start på karriären, säger Wissman till SVT.

Johan Wissman har slaktat det svenska rekordet på 400 m flera gånger om den här säsongen. Han började med 45,12 på MAI-galan den 2 juli – en putsning av Jimisola Laursens rekordtid från VM i Edmonton 2001 med hela 42 hundradelar. Wissman fortsatte sedan med 45,03 på galan i London den 3 augusti.

Och under VM har skåningens formkurva bara stigit.

I kvartsfinalen inledde han med 44,94 – och blev den förste svensk som springer 400 m under 45 sekunder. Och i semifinalen sänkte han närmast osannolikt tiden med ytterligare 38 hundradelar.

Trots det hade Wissman sämst personbästa (44,56) av alla inför finalen, där han plaverades på ytterbanan. Den ende som hade sämre tid i år än svensken var Avard Moncur från Bahamas.

Johan Wissman startade bra på sin ytterbana och hängde med i täten fram till den sista kurvan när han fick svårt att hålla farten och hänga med.

Suveränen Jeremy Wariner inga problem att vinna guld på världsårsbästa 43,45 – 27 hundradelar från Michael Johnsons världsrekord.

Johan Wissman slutade sjua på på tiden 44,72 – 16 hundradelar från sitt nysatta personliga rekord.

– Jag gör ett bra lopp men det blev lite för tufft. Jag har lyft mig mycket men jag har en tuff bana och det här är första året jag springer 400 meter. Jag springer ändå på en otroligt bra tid, säger Wissman till SVT.

– Jag hade behövt lite hjälp i kurvan men jag satsar ändå offensivt. Jag kan inte förvänta mig mer i dag. Jag är glad att jag gör en så bra insats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott