Självmålet som kan kosta guldet

SPORTBLADET

AIK-back nickade i eget mål – i sista sekunden

Foto: KALLDUSCHEN Daniel Arnefjord nickar bollen över Daniel Örlund och in i eget mål.

Det är självmålet som kan kosta SM-guldet.

AIK-backen Daniel Arnefjord, 27, nickade in 2-2 i eget mål – i matchens absolut sista sekund.

– Vi känner oss förstås som förlorare, säger Nicklas Carlsson efter "bara" en poäng i nyckelmatchen mot Helsingborg.

Chock, kalldusch eller dråpslag – kalla det vad ni vill.

Upplösningen på Råsunda kan bli ett bittert minne för Solna-fansen under lång tid framöver.

"Missförstånd”

AIK hade besegrat måltorkan, gjort en lysande andra halvlek och var bara sekunder från att ta guldgrepp i den allsvenska toppstriden.

Då slog blixten ner.

I matchens absolut sista sekund gick Daniel Arnefjord upp för att nicka bort ett långt HIF-inkast. AIK-backen lyckades inte bättre än att han nickskarvade bollen över en helt ställd Daniel Örlund och in i eget mål.

Ridå.

– Ja, vad ska jag säga? Tror att det blir ett litet missförstånd mellan ”Arne” och Örlund (Daniel Örlund, AIK-målvakt). Men framförallt känns det här orättvist. Vi var det bättre laget idag, så det är klart att vi känner oss som förlorare, sa Nicklas Carlsson till TV4 efter matchen.

HIF bättre i första

Efter en första halvlek där Helsingborg var något bättre, skapade de hetaste chanserna och gjorde 1-0 genom Luton Shelton tog AIK över helt i den andra.

Miran Buric byttes in i stället för Dulee Johnson – och det blev succé direkt. Efter bara tre minuter på planen tog Buric emot ett högerinlägg och i fritt läge satte han bollen säkert till höger om Örlund.

2-1 kom 13 minuter senare när Nicklas Carlsson nickade in Wilton Figueiredos frispark.

AIK hade massor av chanser att punktera matchen, men i stället slutade det med självmålet i 93:e minuten och två förlorade poäng som kan vara skillnaden mellan SM-guld och stora silvret.

  För Helsingborg innebär 2-2 att laget fortfarande har chans att blanda sig i guldstriden, men kvällens stora vinnare var förstås Elfsborg som i morgon möter Kalmar.

Då kan Borås-laget koppla grepp i guldstriden – det grepp som gled AIK ur händerna i den 93:e minuten på Råsunda.

Pierre Bokvist