Nytt årsbästa av Kallur och Klüft

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-10

Perry återigen starkast på 100 m häck

Helt jämnt Målfoto fick avgöra striden mellan Susanna Kallur och Michelle Perry.

Susanna Kallur gjorde ett kanonlopp vid GP-tävlingarna i Lausanne.

12,62 och ånyo nytt årsbästa – och ny andraplats bakom amerikanskan Michelle Perry.

Carolina Klüft vann längdhoppet överlägset på 6,84 – även det nytt årsbästa.

Susanna Kallur bjöd på ett nytt styrkebesked inför VM i Osaka i augusti. På GP-tävlingen i Lausanne sprang hon på 12,62. Nytt årsbästa med sex hundradelar av svenskan, det tidigare satt så sent som i förra veckans Golden League-tävling i Paris.

Kallur fick en mycket bra start och ledde länge loppet men precis som i Golden League-tävlingarna i Oslo och Paris var amerikanskan Michelle Perry för svår. Den här gången fick dock målfoto avgöra vem som vann. Perrys segertid blev 12,60.

– Jag slog i tian och det blev lite bakåtlut så jag tappade farten, säger Kallur till TT.

– Omöjligt att säga hur mycket jag förlorade, men med tanke att jag slog i häcken så finns det mer att slipa på. Det skulle vara kalas att ta Perry på fredag i stället.

Gay imponerade igen

Världens snabbaste man Tyson Gay imponerade på 200 m. Trots dåliga förhållanden sprang amerikanen på 19,78 och utklassade i stort sett hela världseliten. Johan Wissman slutade på sjundeplats på tiden 20,57, en bra prestation med tanke på att svensken sprang på innerbanan. Tiden var 25 hundradelar över hans nysatta svenska rekord.

Kanonhopp av Klüft

Carolina Klüft fick på ett jättehopp i damernas längdhopp – 6,84 i andra försöket och nytt årsbästa med nio centimeter för svenskan som vann tävlingen med 19 centimeter tillgodo till tvåan Udmurtova Oksana, Ryssland. Eunice Barber, en av Klüfts på förhand tuffaste konkurrenter, blev fyra på 6,37.

Stefan Holm lyckades inte ta sig över 2,30 denna gång men han vann tävlingen på 2,28, en höjd han tog i första försöket. Nya stjärnskottet – 22-årige basketspelaren Donald Thomas från Jamaica – var nära att ta 2,32 men fick nöja sig med andra plats. Linus Thörnblad slutade fyra på 2,24.

Robert Kronberg kom på fjärde plats i B-heatet på 110 m häck med 13,73

Victor Melander, Mårten Lundmark

Följ ämnen i artikeln