VM-succé för Lundh

SPORTBLADET

Tog poäng i premiären

Foto: Lundh tog poäng i premiären

Alex Lundh gjorde succé i premiären.

Han tog poäng i båda heaten.

- Det hade jag inte kunnat drömma om.

Svensken som avbröt sin satsning på moto2 tidigare i somras fick ett erbjudande om att köra resten av säsongen i superbike och han lyckades riktigt bra redan i premiären.

Han tog två poäng i vardera heatet på Moscow Raceway för sitt Pedercini Kawasaki.

- Jag är nöjd med min Superbike premiär, 2 plus 2 poäng hade jag inte kunnat drömma om. I första heatet var banan blöt med ett torrt spår och jag inledde lite avvaktande för att sedan öka och det var en skön känsla att få sina första poäng redan i premiären, säger Alex Lundh.

- I andra heatet var jag mycket mer laddad och gjorde en ganska bra start. Jag tog flera platser i de första svängarna och låg bakom Michel Fabrizio när han och Hiroshi Aoyama körde, ihop Fabrizio vurpade och jag fick styra ut för att inte dras med. Jag var nu sist och jagade Aoyama och min teamkompis David McFadden. Jag gick upp jämsides med McFadden på långrakan men han missade inbromsningen och krachade ut och tog med sig japanen och återigen blev jag hindrad och tappade massor av tid. Luften gick ur lite grand när jag var helt själv och att jaga ikapp de grabbarna har jag inte fart nog att göra ännu.

Melandri i VM-ledning

Det första heatet vann Tom Sykes, Storbritannien före Marco Melandri, Italien. Italienaren vann sedan det andra heatet före britten och han gick även upp i ledningen av mästerskapet, där Max Biaggi är tvåa och britten Sykes trea,

Nästa deltävling avgörs i Tyskland, på Nürburgring de 7-9 september. Totalt återstår tre deltävlingar av säsongen.

- Jag ser nu fram emot Nürburgring där min ”superbike skola” fortsätter, säger svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport