Lindberg till OS-final

SPORTBLADET

”Jag var nervös hela tiden”

LONDON. En miss i andra hoppet höll på att rasera Anna Lindbergs finalchanser.

Men 30-åringen vägrade låta de sista hoppen i semifinalen bli de sista i hennes karriär.

– Jag var nervös hela tiden, men det fixade sig, säger hon.

Anna Lindberg tog sig igenom gårdagens kval med säker men inte särskilt spektakulär hoppning. TIll dagens semifinal satsade hon hårdare – och öppnade för större misstag.

Andra hoppet, 3,5 volt framåt i pik, gick fel från början, så hon blev sen i landningen och stannade på 55,80 poäng. Det var nästan tio poäng sämre än på motsvarande hopp i kvalet.

– Jag missade ansatsen lite och fick dålig roation. Har man tempo i hoppet så får man tempo i avslutningen. Annars dör det ännu mer när man sträcker ut kroppen, säger hon.

De tolv bästa i semin gick till morgondagens final. Efter fjärde hoppet låg Lindberg på plats tretton. Hon gick ut på trampolinen i vad som kunde vara karriärens sista hopp på en stor tävling – och satte 2,5 volt framåt i pik med en skruv närmast prickfritt. Med 66,00 poäng för hoppet tog hon sig upp på totalt 319,80 och blev tia.

”Jag vet vad ni ska säga”

Efteråt hinner hon före reportrarnas frågor.

– Jag vet vad ni ska säga, säger hon och fortsätter:

– Jag var nervös hea tiden, men det fixade sig. Det är jättesmå marginaler, så det är tufft, men det vet man från början. Man har inte råd att göra så mycket misstag, men jag gjorde ett.

Jämfört med kvalresultatet höjde sig Lindberg i de tre sista hoppen efter att ha misslyckats på det andra. Det ser hon inte som en tillfällighet.

– Det är en grej man har erfarenhet av. Man har hoppat upp sig några hopp senare om man har missat.

Vore en sådan uppryckning svårare för en 18-årig Anna, tror du?

– Jag vet inte, men jag har gjort på det här sättet förut. Däför måste man kämpa mycket sista vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS