Ericsson i ”pole”

avAnna Andersson

Publicerad:

”Med en bra start vinner jag”

Foto: Isport International
Marcus Ericsson.

Marcus Ericsson rasade genom fältet och fick kämpa för en åttondeplats.

Men det ger perfekta förutsättningar inför morgondagen.

– Från pole position ska vi vinna, säger han.

Svensken som har haft en tung inledning av GP2-säsongen lyckades ta sig upp till tredje plats under årets tredje tävlingshelg, men strax efter depåstoppet fick han problem.

Med bromsarna.

– Jag hade nya bromsar, det var bara jag och två killar till som hade det och de skulle vara likadana som de gamla bromsarna. Samma tillverkare och samma material, men det var det inte.  När jag stod stilla på depåstoppet så hettades bromsarna upp och jag märkte att bromsarna inte svarade som de skulle.

Efter ungefär halva loppet rasade svensken ner till åttonde plats.

– Jag är besviken över att vi har samma problem igen, vi är med i toppen och får sedan ett problem som gör att jag rasar som en sten i fältet. Från plats tre ska man kunna vara med och slåss om en plats på pallen, säger Marcus Ericsson.

”Otroligt svårt”

– Det är otroligt svårt att köra racerbil när man inte kan bromsa ordentligt, när man inte vet hur länge de håller och hur tidigt man måste bromsa för att överhuvudtaget klara kurvan. Samtidigt är jag nöjd med att jag klarade åttondeplatsen.

Det betyder att han har pole position i morgondagens sprintrace.

– Med en perfekt start så ska jag kunna ta ledningen. Sedan handlar det om att hålla den, vi får se hur långt det räcker. Men startar man från pole så ska man vinna, vi satsar på det.

Var det ytterligare någon förare som hade samma problem som du?

– Jag vet inte, bilarna kollas igenom just nu, vi får se vad det säger, men detta är inte acceptabelt. I morgon räknar jag med att problemet är löst.

Loppet vanns återigen av Davide Valsecchi som är i klar ledning av mästerskapet, för Marcus Ericsson var det säsongens första poäng.

Sprintracet startar kl 13.00 i morgon, lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2