OS söndag: Det hände medan du sov

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

Sveriges sjunde OS-guld blev ett faktum inatt – ett rekord.

Lag Hasselborg utklassade Sydkorea.

I natt beslutade IOK att inte lyfta avstängningen för Ryssland inför avslutningsceremonin i vinter-OS i Sydkorea.

Lag Hasselborg besegrade värdnationen Sydkorea med hela 8–3 i finalen. Trots att den här upplagan av lag Hasselborg gjorde tävlingsdebut så sent som 2015 och aldrig har vunnit en stor turnering vacklade de inte överhuvudtaget.

Svenskornas guld innebär att Sverige nu har gjort sitt bästa OS-mästerskap i och med 13:e medaljen. (Lika många i Turin-OS men färre guld).

LÄS MER HÄR!

▪▪▪

Foto: PONTUS ORRE

07.15 i dag ger sig Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Anna Haag och Stina Nilsson ut på tremilen, mästerskapets sista distans, för att jaga medaljer.

För fyra år sedan i Sotji slutade Kallas tremil i skogen bortom banorna på stadion, ledsen och irriterad.

Vi får se om det blir ett annat slut idag.

LÄS MER HÄR!

07.15: FÖLJ TREMILEN MED LEIFBY

Foto: PONTUS ORRE

Under arla morgonstund, svensk tid, beslutade IOK för att inte lyfta avstängningen mot Ryssland inför avslutningsceremonin i Sydkorea, och beslutet grundas till stor del på grund av de två ryska dopningsfall som uppdagats under mästerskapet – landet har tvingats tävla under neutral flagg under OS.

Organisationens exekutiva kommitté rekommenderade kort före beskedet medlemmarna att inte låta ryska idrottare gå bakom sitt lands flagga vid avslutningen.

Ett beslut som hyllades av svenska skidskytten Sebastian Samuelsson, samtidigt som han passade på att trycka dit internationella skidskytteförbundet.

”IOK upphäver inte avstängningen av Rysslands Olympiska Kommitté med tanke på OARs två dopingfall under OS. Bra med en organisation som sätter ner foten i antidopingarbetet. Hoppas fortfarande att IBU ska visa på större handlingskraft än i dagsläget!”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: OS TV-tider söndag 25 februari

LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

OS-höjdarna – 25 februari 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM