Jonas Blixt: Skulle älska att bli först

AUGUSTA. Nära, men inte hela vägen fram.

Jonas Blixt var nöjd och besviken på samma gång efter sin sensationella andraplats i Masters.

– Jag hoppas den där svenska majorförbannelsen tar slut snart och jag skulle älska att bli först. Det är en dröm, säger han.

Jonas Blixt har stått för en makalös prestation den här veckan på Augusta.

Som debutant har han gått alla rundor under par och inte haft en enda dålig dag, något som egentligen inte borde vara möjligt på en bana med så många fällor på vägen.

– Erfarenhet är inte överskattat här och jag lärde mig mycket när jag spelade de första rundorna med Ben Crenshaw. Var man ska lägga bollen, var man absolut inte får placera den. Jag hade gärna spelat mer med honom, säger Jonas Blixt.

”Jag älskar majors”

Det gick dock även bra utan den amerikanske legendaren vid sin sida.

När allting skulle avgöras spelade han med Matt Kuchar och under svåra förhållanden blev Blixt i går en av ganska få spelare att gå under par.

– Jag älskar majors, älskar när det är svårt. Ju svårare ju bättre och det var riktigt svårt här, säger han och ler.

– Det var en fantastisk dag i dag, men jag fick inte bollen så nära pinnen och gav inte mig själv möjligheterna som jag ville. Bubba Watson spelade bättre och förtjänade segern, men jag kan inte vänta på att få komma tillbaka hit.

Säkrat spel nästa år

Andraplatsen innebär ju att han redan nu har säkrat Masters-spel också nästa år, men innan dess väntar årets tre andra majors.

– Det känns lite som en förbannelse att ingen svensk vunnit, men jag skulle älska att bli först. Det är en dröm och vore stort att få bli den första att vinna. Samtidigt spelar det inte så jättestor roll, för bara någon vinner kanske det släpper sedan, säger han och tittar sedan framåt mot höstens Ryder Cup.

– Jag ska spela så bra nu att (kaptenen) Paul McGinley inte har något annat val än att ta ut mig.

Prispengarna då? För sin andraplats belönades Blixt med 792 000 dollar, eller motsvarande 5,2 miljoner kronor.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN