Mästarna avbröt test

SPORTBLADET

Red Bull lämnade Jerez i förtid - däremot imponerar Mercedes

Foto: Sebastian Vettel och Daniel Ricciardo vid Red Bulls nya kärra.

Mercedes fortsätter att imponera.

Samtidigt som Red Bull avbröt testet.

– Det var ett mycket svårt test för oss, säger Christian Horner.

De första två testdagarna var tunga för Sebastian Vettel, den fyrfaldige världsmästaren tillbringade mer tid i garaget än på banan. Det var precis likadant för hans nya stallkollega Daniel Ricciardo under torsdagen och fredagen.

Och strax efter halv ett packade mästarteamet ihop och reste hem till England - trots att en hel eftermiddag återstod av testet.

– Vi hade ett stort antal problem med motorerna från Renault och vi hade också problem med att kyla chassit vilket hindrade oss från att göra framsteg, säger Red Bulls stallchef Christian Horner.

Mot Bahrain

Totalt körde Red Bull 21 varv, Caterham som också kör med motorer från Renault klarade mer än dubbelt så många under fredagen och förra året körde Sebastian Vettel och Mark Webber 372 varv i Jerez.

– Vi hittade ett mekaniskt problem på bilen och när vi undersökte det så insåg vi att vi inte skulle hinna reparera det för att köra under eftermiddagen, säger Race Engineering Co-ordinator Andy Damerun.

– Därför bestämde vi oss för att avsluta, ta med den data vi har samlat ihop och arbeta vidare mot nästa test i Bahrain.

Mercedes i topp

För Mercedes var testet däremot en uppvisning i tillförlitlighet. Nico Rosberg körde 91 varv under fredagen innan han lämnade över bilen till Lewis Hamilton.

– Men det är förtidigt för att bli överlycklig över detta. Vi har ingen aning om hur snabba vi är, säger Rosberg till motorsportmagazin.

– Men jag hade inte förväntat mig att vi skulle kunna köra en hel tävlingsdistans redan på den fjärde dagen och det utan större problem. Sett till tillförlitligheten så var detta riktigt bra.

Snabbast under fredagen var Williams Felipe Massa, 1.28,229 och Ferraris Fernando Alonso var ungefär en sekund långsammare.

För Caterham, Marcus Ericssons stall, gjorde Kamui Kobayashi F1-comeback. Han hade den nionde snabbaste tiden och fick avsluta dagen efter 64 varv.

– Det var ett problem med motorn från Renault, förklarade han.

Nästa test körs i Bahrain om två veckor. Det är också nästa chans för Marcus Ericsson att köra sin Caterham.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1