”Låter som att jag pratar med barn”

SPORTBLADET

TV4-profilerna om sina mardrömsintervjuer

Abeba Aregawi, Irene Ekelund och Erik Hamrén.

Där har ni mardrömsintervjuerna under 2013 för TV4-profilerna Karin Frick, Suzanne Sjögren och Anna Brolin.

– Det var lite med skräckblandad förtjusning som jag väntade på att hon skulle komma till mig i den mixade zonen, säger Karin Frick i TV4-podden Off Air om guldintervjun med Aregawi.

Karin Frick minns väl de två intervjuerna som hon gjorde med Abeba Aregawi efter VM-guldet på 1500 meter i somras. Först efter själva loppet, sedan efter medaljceremonin.

– Hon är så vänlig och vill så himla gärna prata på svenska. Många har frågat mig efteråt varför jag inte pratade på engelska. Men hon kan inte engelska heller. Och min etiopiska har inte kommit så långt, säger Frick.

– Hon förstår i stort sett allting man säger, samtidigt vill man intervjua henne med respekt. Efter första intervjun kände jag, ”men Gud jag låter ju som att jag pratar med ett barn”. Man vill få henne att känna sig trygg också.

– Sedan fick vi höra att vi skulle ha med henne en gång till efter medaljceremonin. Det var två gånger samma kväll. Då kände jag, nu tror jag inte att vi får till mer.

”Funkade inte”

Kollegan Suzanne Sjögren nämner en annan friidrottare som sin mardröm att intervjua.

– Det är en till inom friidrotten som är väldigt svårintervjuad och som jag råkade ut för, om man får lov att uttrycka sig så, när vi sände från Växjö. Det handlar om nya sprinteresset Irene Ekelund. Hon är som många andra unga fåstavig i sina svar. Hur jag än vände och vred på frågorna och formulerade om och försökte lägga det så att det skulle passa henne så funkade det inte, säger Sjögren i Off Air.

Anna Brolin nämner förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Min svåraste intervju i år, eller den som tittarna inte fick ut så mycket av, var Erik Hamrén efter sista Tysklandsmatchen i kvalet. När jag frågade vilket lag han helst såg att Sverige skulle lottas mot. Han var lite tvär i studion, säger Brolin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott