De fick OS-biljetter

SPORTBLADET

En av konståkningssystrarna klar för OS

Foto: Kajsa Kling och Viktoria Helgesson fick positivt besked idag.

I dag avslöjade SOK 13 nya namn som alla är klara för OS i Sotji.

Calle Halfvarsson, Anders Södergren, Daniel Richardsson och Lars Nelson fanns alla med bland namnen till längdtruppen.

Konståkerskan Viktoria Helgesson knep även hon en plats till mästerskapet – på bekostnad av lillasyster Joshi Helgesson.

I dag presenterade SOK 13 nya namn som alla ska representera Sverige i OS i Sotji.

Calle Halfvarsson, Daniel Richardsson, Anders Södergren och Lars Nelson togs alla ut till längdtruppen.

– Nu har vi sex stafettåkare, sedan tidigare har vi Johan Olsson och Marcus Hellner. Det är rimligt att åka på OS på hög höjd med sex åkare. Nelson har tagit ett kliv framåt och Richardsson är på väg, kommenterar Peter Reinebo, verksamhetschef och sportchefskoordinator.

Alpinstjärnan Kajsa Kling, som tidigare har ratats av SOK, fanns också med bland namnen efter hennes andraplats i världscuptävlingen i St Moritz i helgen.

Bara en syster till mästerskapet

SOK har bara två konståkningsplatser till OS, en på dam- och en på herrsidan. Det har gjort att spekulationerna gått heta kring vem av de talangfulla systrarna Viktoria och Joshi Helgesson som skulle få den åtråvärda platsen.

Joshi har nyligen kommit tillbaka från en skada och SOK valde därför att ta ut Viktoria.

– Det är de internationella resultaten som är avgörande. Viktoria har gjort bra resultat under hösten, säger Peter Reinebo.

– Joshis skada har säkert hämmat henne en del, men det är sådant som händer. Både vi och landslagsledningen bedömer att Viktoria är starkast, så det är hon som får åka. Vi har bara 1+1 plats och hade vi haft två så hade Joshi legat nära till hands, fortsätter han.

OS i Sotji avgörs 7-23 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS